Даниел Димитров поема полицията в Благоевград

11 Август 2023 | 10:07
3 коментара
Криминално
Благоевград
Даниел Димитров поема полицията в Благоевград

Досегашният началник на антимафиотите в Кюстендил Даниел Димитров е новият шеф на полицията в Благоевград. Той поема поста от Георги Кандев.

Така шефът на полицията в Благоевград става първият сменен от очакваната вълна промени в полицейските дирекции.  Димитров ще бъде представен на новите си колеги тази сутрин. Запознати с работата на новия полицейски шеф казват, че е добър професионалист и умее да организира екипа си. Вероятно затова и вътрешният министър Калин Стоянов, който до преди 2 месеца бе шеф на ГДБОП, го е избрал за поста.

В четвъртък се разбра, че вътрешният министър Калин Стоянов е извикал 11 директори на областни дирекции, за да се раздели с тях. Привечер обаче настъпи обрат – стана ясно, че преназначенията ще са по-малко. Тези, с които Стоянов е провел срещи, са шефовете на областните дирекции на МВР в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Търговище и Враца. Досега Стоянов не направи много промени. Назначи директор на ГДБОП, но постът бе вакантен, тъй като преди да стане министър, именно Стоянов бе антимафиот №1. Промяна имаше и в ръководството на СДВР, след като Калоян Милтенов сам напусна. Сменен бе с Любомир Николов. Милтенов пък вече е зам.-директор на Националната полиция на мястото на Борислав Муеров, който оглави “Автомобилната администрация”. Министърът назначи и Живко Коцев за зам. главен секретар, но временно – титуляря Станимир Станев е в дълги болнични. Стоянов обаче смени шефа на полицията в Кюстендил и поиска и получи оставката на Васил Костадинов в Пловдив.

в.24 часа

Добавени коментари

Председателя на ДПС публикува:
12 Август 2023 | 10:48
Председателя на ДПС публикува: 12 Август 2023 | 09:45 Централата на ДПС реши да издигне Мехмед Вакльов за кмет на община Якоруда. Пред него е поставена задача да посочи нов екип от ерудирани млади и уважавани личности. Категорично да се раздели с всички до един, без изключение от старите управници които се провалиха, и не заслужават доверие. Призоваваме населението на община Якоруда и съставните населени места да го подкрепят, за да изведе града от блатото в което го тикнаха досегашните управници
Мехмед вакльов публикува:
12 Август 2023 | 10:25
Аз ще стана кмет на Якоруда, а марио ще ме хване за шн.. А
Марио Асьов публикува:
11 Август 2023 | 13:50
Аз ще стана кмет на Якоруда. Ще махна всички стари. Обещавам. Нито един няма да оставя. Само гледайте...

Добавете Вашия коментар

TOP