Дани Златков в агитката на Ботев

05 Май 2023 | 09:13
1 коментара
Спорт
Благоевград
Дани Златков в агитката на Ботев
Благоевградчанинът Даниел Златков бе зрител на мача Пирин- Ботев Пловдив, но изгледа двубой от сектора за гости. Бившият футболист на канарчетата бе част от агитката на гостите. Не е тайна, че феновете на пловдивския тим испитват огромни симпатии към Златков, по времето когато защитаваше екипа на Ботев.

Златков играеш с огромно сърце и желание за тима, с което си спечели уважението на привържениците на тима. Двубоят на стадион Христо Ботев завърши с победа за Ботев, за радост на гостуващите фенове, сред чийто редици бе и Дани. В момента Златков е кондиционен треньор на Вихрен Сандански.

Пирин Благоевград загуби последното си домакинство от редовния сезон с 4:2 от Ботев Пловдив. Поражението остави
Пирин на 14 място с 21 точки, с което продължава битката си за оцеляване в първа лига.Пирин можеше да поведе в 5-а минута след пробив на Андрей Йорданов от ляво и пас към Даниил Кондраков, който стреля слабо от границата на наказателното поле и Виктор Генев изби пред голлинията.
Най-опасният играч в състава на гостите Антоан Бароан бе близо до попадение за Ботев в 12-а минута, но ударът му премина покрай десния стълб. Малко по-късно отново французинът стреля от движение и топката срещна левия страничен стълб, а в 23-а минута той пропусна нов шанс, след като ударът му премина покрай целта.
По-активната игра на пловдивчани даде резултата в 27-а минута, когато Бароан най-сетне прати топката в мрежата. Пет минути по-късно реферът Драгомир Драганов отсъди дузпа за нарушение на Макрецкис срещу Самюел Акере. Антоан Бароан стреля точно за 2:0.
В самия край на първата част Пирин се активизира и успя да изравни до почивката. В 44-а минута Виктор Генев бе хванат в крачка и засече топката в собствената мрежа след остро центриране на Вячеслав Велев. 
В добавеното време на първата част Мартин Смоленски свали топката за Макрецкис, който технично овладя и майсторски отбеляза за 2:2.
В самото начало на втората част Бароан прати топката в мрежата на Пирин за трети път, но попадението бе отменено заради засада.
 
В 64-а минута Макрецкис получи възможност да направи пълен обрат за Пирин, като бе изведен от Бенгюзов на чиста позиция, но не успя да завърши с гол.
В ответната атака Ботев поведе. След изпълнение на корнер и разбъркване Мертенс стреля, а топката се отби в крака на капитана на Пирин Дюлгеров и влезе в мрежата.
Спорна ситуация в 66-а минута нажежи страстите на терена, след като атака на Пирин завърши с удар на Смоленски, след който играчите на домакините поиска дузпа за игра с ръка на Виктор Генев. След удара вратарят Ханкич хвана топката, а Кондраков посегна за топката и удара стража, заради което реферът изгледа ситуацията на ВАР за потенциален червен картон. В крайна сметка Кондраков видя жълтия цвят на картона.
В 75-а минута Антоан Бароан оформи своя хеттрик с прецизен шут с левия крак и реши крайния изход от мача. 
Пирин - Ботев Пловдив - 2:4
Голмайстори: 
0:1 Антоан Бароан 27
0:2 Антоан Бароан 32-дузпа
1:2 Виктор Генев 44-автогол
2:2 Чебраилс Макрецкис 45+1
2:3 Александър Дюлгеров 64-автогол
2:4 Антоан Бароан 75
 

Добавени коментари

Уточнение публикува:
06 Май 2023 | 20:36
А защо не опита да иде на мач в Перник? Или на стадиона на "Славия"? И там е "играл"...Много го обичат и на двата стадиона, направо ще го скъсат от "любов" !

Добавете Вашия коментар

TOP