ДАМТН подхвана бензиностанция „БЕЯ” в белишкото село Краище

09 Ноември 2016 | 21:16
0 коментара
Общество
ДАМТН подхвана бензиностанция  БЕЯ” в белишкото село Краище

Поредните три акта на обща стойност 3000 лв., наложени от Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор на бензиностанция „БЕЯ” в Краище, собственост на Али Бей,  потвърди Районен съд - Разлог.

Това става, след като магистратите потвърдиха друга имуществена санкция за 1000 лв. за неспазване на задължението на фирмата като краен потребител да изложи на видно място декларация за съответствие на разпространяваната партида дизелово гориво, с което е нарушила разпоредбите на Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ).

Поредните административни актове отново са за нарушение на същия закон. Те са наложени при проверка на обекта от инспектори на ДАМТН. Първият, на стойност 1000 лв., е за  липсата на програма за техническа поддръжка на резервоарите за съхранение на  дизеловото гориво. В хода на проверката дружеството не е представило и доказателства за наличието и изпълнението на такава програма. Липсвал е и договор с оторизирано лице, което да е ангажирано с почистването на резервоарите. Не са представени  и документи, удостоверяващи последното почистване на съоръженията или предстоящо такова. Съдът не прие твърденията на жалбоподателя, че такава програма е изготвена и се изпълнява, поради липса на доказателства. Другите два акта, всеки от които на стойност по 1000 лв., са наложени за това, че декларациите за съответствие на качеството на течните горива за дизела и бензина, разпространявани на бензиностанцията, не са отговаряли на изискванията и разпоредбите на ЗЧАВ. Такива са били налице, но в тях са липсвали задължителните по закон данни, които трябва да съдържат датата и номера на документа за експедиция, количеството доставено гориво, данни за доставчика и получателя. 

С тези решения на съда  фирмата на бизнесмена Али Бей от Краище вече има потвърдени четири имуществени санкции, на обща стойност 4000 лв. Той обжалва в Районен съд - Разлог още четири административни наказания, наложени от ДАМТН.

Али Бей е сред най-големите бизнесмени в Краище. Тази година той обяви томбола, от  която беше дадена една голяма награда лек автомобил и в нея право на участие имаше всеки, заредил гориво на стойност минимум 20 литра. В момента тече втора томбола, която ще бъде теглена в навечерието на Нова година, а голямата награда е 2000 лв. кеш. Освен бензиностанцията бизнесменът има и автокъща, автомивка и автосервиз.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP