Дамските рокли - модни трендове за 2021

03 Юни 2021 | 20:07
0 коментара
Любопитно

Роклята е любима дреха на дамите. Тя е задължителен елемент от дамския гардероб. Роклята е подходяща, както за ежедневието, така и за по-официални, изискани и делови събития.

Модели на дамски рокли изобилстват по модните подиуми на дефилетата за 2021 година. Наблюдават се няколко основни тенденции при дамските рокли, лансирани от модните дизайнери.

За пролетта и лятото се налагат ефирните рокли от шифон с ярки цветове. Предлагат се модели на къси и дълги шифонени рокли, много от които са декорирани с волани и къдри. Леките и ефирни модели често се срещат  с флорален принт. По-смелите дизайнери залагат на хищническия принт.

Ретро стилът продължава да властва и през 2021 година при модата на дамските рокли. Моден ретро-хит е роклята-риза. Тя предлага в изчистен, едноцветен вариант или с щампи върху предната част. Често срещани са и асиметричните модели на рокля-риза по отношение както на дължини, така и на цветове. Предпочитани са белия и черния цвят, както и комбинация между тях. Рокля-риза се среща често и изработена от деним.

Модни през 2021 година са прави, прилепнали рокли с тънки презрамки и дълбоко деколте. Те са много елегантни и силно подчертават дамската фигура. В колекциите се срещат както изчистени модели, така и декорирани с интересни детайли и дантели. Роклите с втален силует сe изработват основно от еластични материи. Предпочитани от дамите са плетените и бандажните рокли.

Много брандове предлагат модели с удължена пухкава пола, която извайва талията. Тези рокли са разкроени и са с дължина под коляното. Подобни модели са повлияни отново от ретро модата. Такива са и моделите на дамски рокли солей.

Моден хит са роклите, изработени от полупрозрачни материи. В тези колекции на първо място се появява черната полупрозрачна рокля. Прозрачните тъкани, които са използвани за изработката на тези модели са шифон, тюл, дантела и органза.

Модни през 2021 година са и декоративните рокли. С пера и пайети могат да се декорират различни части на роклята като пола, рамене, яка, колан и др. Ресните също могат да се поставят върху различни елементи или да покриват цялата рокля. За декориране на рокли се използват много и драперии, които са предпочитани, защото могат да прикриват недостатъците на дамската фигура. Декорацията може да бъде един оригинален завършек на роклята. Модно за пролетта и лятото е използването на щампи на цветя и различни фигури.

Актуални цветове при дамските рокли за 2021 година са розово, жълто, зелено, лилаво, оранжево и червено. Подобаващо място в колекциите за сезон пролет-лято заема бялото. Белите рокли са емблематични за лятото, които са подходящи за ежедневието. Предлагат се и официални бели рокли, които се използват при различни събития като кръщене, моминско парти, подписване на брак. Огромно предлагане има и на класическите черни рокли. Черната рокля се предлага не само като "малка черна рокля", но и като официална рокля, рокля за строги събития, но и като делова офис рокля.

Модните колекции изобилстват от дамски рокли с флорални принтове. Срещат се и анималистични принтове. Появят се отново и модели на райе и каре.

Роклите остават сред най-предпочитаните дамски дрехи през 2021 година.

 

Добавете Вашия коментар

TOP