Да се изнесеш по "терлици" с хилядарки в джоба! Ден преди встъпването на новия кмет Илко Стоянов, тримата заместници на Томов гушнаха по около 20 000 лева и напуснаха фалиралата община Благоевград

15 Юли 2021 | 14:36
6 коментара
Общество

Да се изнесеш по "терлици" с хилядарки в джоба! Ден преди встъпването на новия кмет Илко Стоянов, тримата заместници на Томов гушнаха по около 20 000 лева и напуснаха фалиралата община Благоевград, информира струма ком.

Бързо и скоростно са се изнесли от община Благоевград тримата заместници на бившия кмет Румен Томов.

Зам.кметът по култура и хуманитарни дейности Пролет Трифонова, зам.кметът по сигурност, неуспелият кандидат депутат Любен Милев и зам.кметът по строителството В.Трошанов, са освободени от врид кмета Ясен Попвасилев, по угоден за тях текст от закона, прибрали са по 6 заплати, около 20 000 лева, и са се изнесли от общината, убедени, че новият кмет ще ги уволни, без възможността да получат голямата сума от бюджета. Това се случило ден преди встъпването на новия кмет Илко Стоянов в длъжност.

Над 50 000 лева са изтекли от общинския бюджет в джобовете на тримата от екипа "Томов". Не е незаконно, но е морално укоримо, при условие, че опорният стълб на цялото им управление бе, че общината е в изключително тежко финансово състояние.

На всяка пресконференция Румен Томов твърдеше, че състоянието на община Благоевград е плачевно, но това не е спряло Милев, Трифонова и Трошанов да си тръгнат, обезпечили си финансово годината.

Днес кметът Илко Стоянов освободи и временния кмет Ясен Попвасилев, без да му дава възможност за получаване на 6 заплати. Темата е най-коментирана в общинска администрация в последните 2 дни.

До последния си ден хората на Томов се държаха като властимащи, дни преди да си тръгнат уволняваха и се държаха така сякаш са несменяеми, коментираха подчинените им .

Очаквайте подробности! /струма ком/
 

Добавени коментари

чуденка публикува:
15 Юли 2021 | 23:28
А защо не отбелязвате кой доведе до това градът ни да е фалирал и последен по заплати. Не ги защитавам тия тримцата, те ще си получат презрението на хората, но така, много хлъзгаво се избягва да се спомене при кой кмет Благоевград затъна до последно място по заплати и заора дъното и при кой кмет Общината фалира.
marin публикува:
15 Юли 2021 | 22:44
chsk nemoga da povervam tazi prolet da vliza v takava gadost
колежка публикува:
15 Юли 2021 | 20:40
безсрамници не ви ли е срам къде ви е морала злобни комунисти с това поведение нема да се върнете никога в общината а сигурно ще ви пречи и за други държавни постове пролет защо бе пиленце та ти се обезглави бе пиле а ми кой ще ти се довери бе пролет къде ти е морала ами извънредните часове дето пишеше малко ли ти беха пролет
mastif публикува:
15 Юли 2021 | 19:03
nemat moral tazi mafiq na paskalev
Бай Ганьо публикува:
15 Юли 2021 | 15:00
KРАДЛИВА. ИЗМЕТ !
Бай Ганя публикува:
15 Юли 2021 | 14:53
НАИСТИНА МНОГО СРАМНА РАБОТА — ПРИСЪЩА НА ПРЕДАТЕЛИ - -КРАДЦИ ! АКО МОЖЕ ДА СЕ ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА ДА ОТГОВАРЯТ ! ЩОМ ЗА ХОРА СА ТОВА ….???

Добавете Вашия коментар

TOP