Да разпънеш черен чувал пред дома на премиера. Докъде ще стигнем?

29 Март 2021 | 07:48
5 коментара
Общество

Черен трaнcпaрaнт нa трoтoaрa прeд къщaтa нa Борисов в Банкя опънаха вчера прoтecтирaщи oт нeпрaвитeлcтвeнaтa oргaнизaция "Cиcтeмaтa ни убивa". Малобройна групичка от недоволни граждани, предвождани от представителя на бог Тангра на земята Йоло Денев, разпопения отец Дионисий, надуваха вувузели, крещяха: "Дocтoйнa приcъдa", "Дoлу ГEРБ", "Ocтaвкa и зaтвoр" и кълняха премиера след изборите да отиде  "при бaй Cтaври".

 

Тази шумна групичка не за първи път излива гнева си по един просташкии начин пред дома на Борисов и смущава спокойствието на жителите на Банкя. В последната половин година блюстителите на промяната под мотото „Мутри вън!” с настойчива упоритост тормозят един дом, в който се знае, че министър-председателят не живее - там живеят неговите внуци и техните родители.

 

В човешки аспект това е преминаване на всякакви граници, защото да опънеш черен чувал под прозорците на къща с две малки деца, е отвратителен цинизъм. Потърпевши са невинни създания, които не могат да носят нито вина, нито отговорност за действията на този, срещу когото  е протестът. Затова пък и той, и децата се превръщат в жертви на тази чудовищна агресия, която без съмнение ще се върне като бумеранг.

 

В политически план нещата са още по-трагични. Протестиращите искат оставката на премиера. След седмица са изборите – там се решават оставките. Само че с такива злокобни „мъртвешки” акции оставки не могат да се постигнат. Както не се постигнаха и с протестите през лятото на 2020-а, заради „мутрите, които стояха зад тях, и които сега пращат „сатанинските” агитки пред дома на Борисов. Точно те - водачите и менторите на протестите с неадекватното си поведение бетонираха Борисов. Промяната не може да дойде с вуду магия, вкарана в черен чувал, с мятане на яйца по Народното събрание или хвърляне на мъртва риба пред Министерския съвет. Промяната не може да се роди от извратено мислене, впрегнато в реваншизъм и влудено от омраза. Промяната иска ум, хладнокръвие, визионерство и най-важното – да дадеш позитивна перспектива и енергия на хората за живот.

 

В нравствен план – странно е, че никоя друга партия, освен ГЕРБ, не осъжда този вече втъкан в ежедневието ни политически вандализъм. Днес е Борисов. Утре на негово място може да е Нинова, Карадайъ, Манолова, Иванов, Атанасов, Трифонов или Божков. Границата е прекрачена. Всеки може да си „купи” една агитка и да я праща да разпъва черни чували пред всяка къща на политик, събрал народното недоволство. Докъде ще стигнем? Общество, раздирано от омраза, проядено от негативизъм, което се самоизяжда. 

 

И накрая – в правен аспект. Никой не смее да арестува „сатанинската” агитка, която цепи въздуха в един курортен град. Това ли е редът в една правова държава?  Всеки гражданин, който се чувства застрашен, може да се обади на полицията, да потърси и да получи закрила. Това правило защо не важи за този дом? Или, щом мразим един политик, всички бариери на нравственост падат. А къде е законът?

Добавени коментари

Според Бойко-премиера публикува:
29 Март 2021 | 13:08
ЧУВАЛЪТ Е БЯЛ!!! Не гледате добре-винаги гледате обратното на това,което ви хортувам! Чувалът е бял! И символизира погребален саван!Те това е-разбрахте ли? Научете се да гледате с моите очи!
"До къде ще стигнем?" публикува:
29 Март 2021 | 10:44
Че можем ли по-дълбоко отколкото сме?! Нали ТОЙ ни докара до тук-да казваш на черното-бяло! Да му казваш истината в очите и на него да не му пука! Как пък един път не прояви държавническо мислене,а само незаслужени самохвалби.
И толкова ПРОСТ премиер! публикува:
29 Март 2021 | 10:37
Той ако беше толкова чувствителен-ОТДАВНА щеше да си е подал оставката! И на това няма да отдаде голямо внимание.Както и на Мата Хари,и на ПКП... Нищо не са му направили-и това ще подмине тихомълком като много други неща подминава с джипката.
Срам публикува:
29 Март 2021 | 09:44
Как да вярвам на черквата ,като Луцифер е облечен в черното расо !? Този трябва жив да гори ! Бог да му е на помощ!
!!! публикува:
29 Март 2021 | 09:41
Толкова прост народ !

Добавете Вашия коментар

TOP