Да помогнем: Заедно за бебе Ники от Микрево!

08 Април 2022 | 10:21
0 коментара
Общество
Да помогнем: Заедно за бебе Ники от Микрево!

Ники е слънчево бебе на 7 месеца с тотална пареза на плексус брахиалис “акушерска парализа” в дясната ръка със засягане инервацията на дясното око (клод-бернар-хорнер синдром). Нуждае се спешно от операция, която може да се осъществи в Турция, но цената е непосилна за неговите родители. Ники има шанс да спаси ръчичката си и да расте усмихнато, и щастливо дете, ето защо се обединяваме около каузата да направим това възможно.

Повече за кампанията

Скъпи приятели и съмишленици, искаме да ви запознаем с един случай, който докосна сърцата ни. Ще ви разкажем за Ники, който сега е на 7 месеца. Той е второто дете от семейството на Любка и Димитър Чолеви от с. Микрево, общ. Струмяни. Раждането е било тежко, защото той е тежал почти пет килограма. Родил се е със задушаване и липса на собствено дишане. Пролежава в ковиоз в различни болници, първо в Благоевград, а по-късно е преместен в София.
Детето е било на апаратно дишане. Още в тази невръстна възраст, лекарите установяват тотална пареза на плексус брахиалис “акушерска парализа” в дясната ръка със засягане инервацията на дясното око (клод-бернар-хорнер синдром). Но поради животоспасяващото му състояние в онзи момент, приоритет  е било неговото дишане. Изписан в добро общо състояние през октомври 2021, детето е насочено за консултация и рехабилитация към СБР за ДЦП “Света София”. Диагнозата отново е потвърдена. От тогава досега детето провежда активно рехабилитация, но без двигателен напредък. През март 2022 родителите провеждат консултация с неврохирург от Турция, който е констатирал състоянието на детето и е препоръчал оперативно триетапно лечение в Турция. Първата операция трябва да бъде направена през май 2022. И тук сме ние, харата с отворени сърца. Сумата, която е необходима е непосилна за семейството- 10 800 Евро. Отправяме призив и молба към всички да направим възможно един ден малкия Ники да може да играе с двете си ръчички, да бъде пълноценен и полезен не само за себе си. Едно мъничко усмихнато детенце се нуждае спешно от подкрепа за да може да прегърне с две ръчички мама и тати. Вярваме, че заедно ще направим това възможно!

Добавете Вашия коментар

TOP