Да покажем, че сме отговорни и че обичаме нашия общ дом! В събота стартира кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

11 Май 2022 | 15:23
1 коментара
Общество
Да покажем, че сме отговорни и че обичаме нашия общ дом! В събота стартира кампанията  Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!

Да покажем, че сме отговорни и че обичаме нашия общ дом! В събота стартира кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Броени дни остават до старта на зелената кампания на Община Благоевград „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“, която се провежда под патронажа на заместник министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

          На 14 май /събота/ от 10.00 часа на площад „Народни будители“ (Между сградите на РИМ – Благоевград и бившия Младежки дом) ще бъде поставен официален старт на мащабното почистване.

          В зелената акция тази година ще се включат общинска администрация и държавни институции, културни институции, детски градини и училища, представители на ФК „Пирин“, спортни клубове, Български младежки червен кръст – Благоевград, Детски парламент – Благоевград, жители на областния център и украински бежанци.

          По покана на Община Благоевград украински жители ще се включат в голямото почистване, като целта на администрацията е да интегрира и да приобщи по-бързо и по-лесно бягащите от войната в Украйна.

          На 14 май от 10.00 часа ще има разположени шатри на различни места в града за улеснение на доброволците по почистването. Там всеки желаещ да се включи в „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще може да намери.

М

атериали за събиране на отпадък, като чували за разделно събиране (зелени и жълти), както и черни чували за събиране на смесен отпадък. Ще бъдат предоставени и ръкавици, тениски и шапки, както и кошчета за разделно събиране на отпадъци. Материалите са предоставени от „Еко Партнърс“ АД и ОП „Чистота“.

Събраният боклук следва да бъде изнесен до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на  Еко Партнърс, а ОП „Чистота“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Шатрите с всичко необходимо за почистването ще бъдат разположени на пл. „Народни будители“; в началото на алеята в парк „Бачиново“; пред централния вход на стадион „Христо Ботев“; зелените площи в парк „Даме Груев“; квартал „Струмско“ (срещу супермаркет „Стоми“); кв. „Запад“ и кв. „Освобождение“ (пред блок Строител); кв. „Грамада“ (пред Китайския мол); кв. „Еленово“ и кв. „Ален мак“ (в двора на СК „Пирин“).

          Община Благоевград апелира гражданите да се  погрижат за прилежащите си части, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства в близост до дома си, както и за коритото на река Бистрица и места, които смята ,че се нуждаят от почистване или облагородяване!

Добавени коментари

Общината публикува:
12 Май 2022 | 12:54
Кога ще се загрижите за селата от общината? Или те ви трябват само по време на избори? Там хората сами си почистват и улиците и площадите и деретата, заедно с местните кметове! Защо си плащами данъци и сметоизвозване от селата, след като биострой не се включва в почистването, като окосяване на тревата поне два пъти в годината! Само "калинки" се назначават в администрацията, дори и надзорник на селските кметове са назначили!

Добавете Вашия коментар

TOP