Да опознаем историята, културата, традициите и туристическия потенциал на Белица

21 Август 2021 | 11:26
0 коментара
Култура

С това мото преминава пътуващата презентация в общините Кочани, Виница и Делчево в изпълнение на трансграничния проект „Културен мост през вековете“ с реф. номер СВС006.2.21.107, водещ партньор Народно читалище“Георги Тодоров 1885″, Община Белица в партньорство с Източен планов регион за развитие, Република Северна Македония.
Туристическото представяне на културно – историческото и природно богатство на малката планинска община, впечатли публиката от общините Кочани, Виница и Делчево.
В изнесените слова от градоначалниците на Кочани – Николчо Илиев, на Виница – Ивица Димитров, на Делчево – Горан Трайковски, на Зуица Ангелова- директор на Източения регион за развитие се чуваха думи подплатени с факти и събития свързани с развитието на Община Белица, която трябва да служи за пример на всички развиващи се общини от източния регион. За това как се печелят инфраструктурни проекти по Европейските програми – основен източник на средства за благоустрояване и създаване на благоприятна среда за хората. За създадените партньорски и приятелски отношения, които са много важни и не трябва да губим.
Градоначалниците на Кочани, Виница и Делчево приеха отправената покана от кмета на Белица Радослав Ревански да присъстват на закриването на проекта, което ще се състои на 31 август 2021 в Белица за да съпреживеят заедно природният ни феномен.

TOP