Да живее българското! Ученици от Пиринско бързат за училище за да тропнат ръченица

02 Април 2024 | 14:42
0 коментара
Култура
Благоевград
Да живее българското! Ученици от Пиринско бързат за училище за да тропнат ръченица
Ученици от Пиринско направиха фурор в социалните мрежи с изпълнението си.

Децата от Второ Основно Училище "Гоце Делчев" в град Гоце Делчев стават сутрин рано, тръгват за училище с усмивка за сутрешната си гимнастика и бързат, за да... тропнат ръченица!, пише Фокус

Видеоклипът, публикуван във Facebook, събра над 8000 харесвания, над 800 споделяния в мрежата и над 500 коментара на потребители. Под кадрите с децата валят похвални коментари към малчуганите и към ръководството на училището. Част от възхитените пишат: 

"Бъдете живи и здрави дерзайте. Смело напред! Това е най-хубавият пример, който давате към всички други деца!" 

"Браво! Поздравление, задето предлагате толкова освежаващо, ободряващо настроение на децата!"

"Браво! Всеки ден го правете. Вижте колко щастливи, красиви очички накуп!"

"Браво на дечицата и учители! Поздравления!"

"Само така! Хубаво раздвижване, приятна музика, усмихнати деца, успешен ден!"

"Навремето имахме такова раздвижване (физзарядка) преди часовете. А който закъснееше, не го пуснаха в училищният двор, а правеше обиколка на двора отвън. И внимавахме да не закъснеем!!!"

"Поздравления за ръководството на училището! Браво!"

"Бъдете здрави и усмихнати!"

От училището отговориха на похвалите така: "Благодарим на родителите и учениците за това, че подкрепиха нашата идея! Продължаваме и след ваканцията!"

Директорът на Второ Основно Училище "Гоце Делчев" Цветанка Петричкова коментира инициативата така: 

"Говорим си отдавна с колегите, че се чувстваше една отчужденост между децата. Всичко започна по време на пандемията от Covid-19, когато се наложи да ги затворим по стаите и на различни етажи, за да нямат контакт едно с друго. Самата идея за гимнастиката претърпя много промени, откакто се роди. Точно в 7:30 ч. децата трябва да са в училище, а знаете, че малките зависят от родителите - обличат ги, карат ги до училище", разказа Петричкова.

"Очаровани сме от отношението и съдействието на родителите! И те се радват, децата вече бързат да станат за училище и го правят с усмивка! Миналия четвъртък направихме анкета сред всички родители дали искат да продължим със сутрешните занимания и след ваканцията, получихме огромна подкрепа", сподели тя.

"Видеоклипът, който публикувахме, е от третата ни поред гимнастика в началото на учебния ден. Атмосферата и сами я виждате. Стараем се, да не им е скучно, а да им е забавно. Първите 3-4 минути отделяме за гимнастика, следва ръченица и накрая популярен танц. Най-важното за нас е, децата да започнат деня с усмивка, а не с нещо насила! Готвим им и още изненади, но няма да ги издаваме засега!, разказа с усмивка директорът на Второ Основно Училище "Гоце Делчев" Цветанка Петричкова.

Добавете Вашия коментар

TOP