Д-р В. Мончева: Скок на инфектираните с COVID-19 в Пиринско, увеличават се и хоспитализациите

02 Март 2021 | 16:06
1 коментара
Общество

„123 са новоинфектираните с COVID-19 в Пиринско  за последното денонощие. Най-много случаи има в Благоевград – 36, Банско – 6,  Гоце Делчев – 8,  Петрич – 4, Разлог – 8, Сандански – 6. Има единични случаи в много населени места. Прави впечатление, че дори и в малките села има по 1-2 случая, което говори, че COVID-19  е навсякъде.

Това е третата вълна, която преди 1 месец беше в Западна Европа и вече е при нас“ – обяви в здравния час на Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионална здравна инспекция-Благоевград.

По думите и има сериозно увеличение на заразените с инфекцията за изминалата седмица, сравнени с данните отпреди 10 дни. За предходната седмица случаите са 448, спрямо 284 за времето  15-21 февруари. Увеличават се и хоспитализациите в болничните заведения  на областта – 234  са заетите легла към момента, както и настанените в интензивните отделения  – 12 пациенти.

„В неделя в РЗИ – Благоевград получихме ваксини на „Астра Зенека“, които са крайно недостатъчни, както в цялата страна, а желаещите да се имунизират са много. На общопрактикуващите лекари сме предложили само по 1 флакон с 10 дози, докато дойде новата доставка.

В 17-те имунизационни кабинети в областта сме разпределили по 3 флакона, което също е крайно недостатъчно. Получихме ваксини на „Пфайзер – Бионтех“, но те са предназначени само за членовете на районните избирателни комисии и ангажираните в изборния процес, които ще бъдат имунизирани до края на седмицата.“– уточни д-р Мончева.

Специалистът от РЗИ призова за отговорно поведение и спазване на противоепидемичните мерки

Добавени коментари

Георгиева публикува:
02 Март 2021 | 19:55
Защо не минете на проверка в училищата? без предупреждение!!! И ще видите каква е хигиената, а за противоепидемични мерки въобще пък не може да се говори!Точно затова отново пламнаха училищата - и учителите, и учениците. А вие чакайте и се подигравайте с тях!

Добавете Вашия коментар

TOP