Д-р Таковски ли е сивият кардинал в онкоболницата в Благоевград? д-р Георгиев: Мога да продължа без задкулисие, без сиви кардинали

19 Март 2019 | 08:48
0 коментара
Общество

Д-р Таковски ли е сивият кардинал в онкоболницата в Благоевград?

"Мога да продължа имайки вашата подкрепа, без задкулисие, без сиви кардинали, без това непрекъснато да се обсъжда моята личност". Това каза вчера д-р Георги Георгиев по време на извънредното заседание на ОбС – Благоевград.

След изказване на д-р Георгиев от трибуната на местния парламент пред медиите, той отговори на въпроса: Кой е сивият кардинал в онкоболницата?

Премерен в приказките без да назове име но заяви, че не работи добре с председателят на здравната комисия, който е и главен лекар в СБАЛО „Св. Мина“, като най-вероятно става въпрос за общинският съветник светило в медицината д-р Таковски. ​

Кой е оперативният мениджър на задкулисието в благоевградския общински съвет?

Кой прожектира филма "Мълчанието на агнетата", а може би това е капацитета на общинския съветник, на който не му прави впечатление, че от трибуната на общински съвет Благоевград се казва, че сив кардинал деребейства в единствената Онкоболница от София до Солун.

Под сурдинка в Областния център се коментира, че сивият кардинал оперира успешно в местната власт, като прави качествени хирургически намеси от обществени поръчки до Административен съд.

Д-р Георги Георгиев отново е управител за тригодишен период на СБАЛО „Св. Мина“.

Извънредната сесия продължи около час, през който се проведоха дебати. На предишното извънредно заседание бе за временен управител д-р Румен Кондев, но в последствие изненадващо той е отказал заемането на този пост.

Д-р Георги Георгиев посочи, че би поел отговорността отново да бъде управител на СБАЛО „Св. Мина“, защото е работил в тази болница и не му е безразлично как ще продължи да се развива лечебното заведение, като заяви, че е воден от това, че е лекар и живее в Благоевград.

Той посочи, че се връща като управител в болницата след като всички общински съветници са гласували за кандидатурата му.

"Проблеми в болницата съществуват, но е необходима сила и подкрепа за разрешаването им. Имам уверението и силата да бъда управител като е важно е да спрем с това, което се случваше до момента“, посочи д-р Георги Георгиев.

Д-р Георги Георгиев коментира, че всяко едно негово предложение ще иска да бъде разглеждано и обсъждано в една спокойна делова ситуация.

„Проблемите се получават, когато се наруши диалога и от там дойдоха се получават проблемите, затова е важен диалога и обсъждането на нещата“, добави д-р Георги Георгиев.

Той заяви, че при чуването на повече мнения може да се стигне до истината и за добрите решения за болницата.

„Трябва да се коментират новите неща, които могат да се въведат в болницата. Необходимо е да се обсъжда въпросът свързан с лечението и сигурността на лечение на пациентите – те трябва да са сигурни, че ще получат една добра и своевременна помощ“, каза още д-р Георги Георгиев.

Добавете Вашия коментар

TOP