Д-р Румен Кондев: Стига обещания, време е за действия!

16 Октомври 2023 | 10:01
0 коментара
Общество
Благоевград
Д-р Румен Кондев: Стига обещания, време е за действия!
Стига обещания, време е за действия!

Това заяви д-р Румен Кондев – кандидат за кмет на община Разлог, който в богатата си професионална биография има и опит като президент на футболния клуб „Пирин Разлог“. И то успешен опит.

Д-р Кондев поема президентския пост в клуба през 1995 година до 2009. Тогава ФК „Пирин Разлог“ „го няма на картата“ сред останалите отбори. С много сърце за футбола, за всички играчи, д-р Кондев и съмишлениците му успяват да изведат тима на върха и така през 2003 г. „Пирин Разлог“ влиза във В Югозападна група. Имахме стабилен и утвърден отбор, но сега ме боли! Истински страдам, когато виждам, че се последни в групата, дори пред отпадане, споделя д-р Кондев. Но както сам казва – не трябват само обещания, трябват дела! Д-р Кондев предвижда в своята програма: -Възраждането на футболния отбор чрез селекция от местни футболисти: Време е нашите талантливи деца, умели спортисти да играят в родния отбор, а ние да ги подкрепяме. От всички населени места в община Разлог има прекрасни спортисти, чието място е във ФК „Пирин Разлог“, казва д-р Кондев. -Подобряване на работата с детско-юнкошеската школа:

Спортът възпитава децата, прави ги здрави организирани, разкрива пред мирогледа им нови светове, изпълнени с емоции и страсти, затова ролята на ФК „Пирин“ е огромна – тъй трябва да развива най-малките и да ги изгради в талантливи футболисти, с които отборът ни да печели. -Връщане на публиката на стадиона: Нека отново „Пирин Разлог“ бъде наша радост и наша гордост, споделя д-р Кондев, който е категоричен, че за да има силна агитка, трябва да има добри резултати. -Подкрепа на деца и юноши в отбора от всички населени места в общината: Вярвам, зная, познавам прекрасни спортисти, които са част от отборите в селата ни. Всеки такъв тим трябва да бъде подкрепян, да бъде развиван и стимулиран от Общината, казва д-р Кондев. Кандидатът за кмет допълни, че всички тези точки ще бъдат изпълнени, ако Общината полага достатъчно грижи за отбора, който пък д-р Кондев е сигурен, че може да осигури. „Общината трябва да е добър стопанин на отбора си! Негов пазител и мотиватор!“ Темата за спорта д-р Кондев продължава и с една болна за Разлог тема – обещаваната с години нова спортна зала. Обещана, но не и изпълнена! Отново стигаме до думите на д-р Кондев „Трябват действия, а не обещания!“. Разлог е национален волейболен център, с клубна история, в която са записани множество успехи на нашия отбор! Това е наша гордост, а залата – наш срам! През годините чухме как ще имаме нова волейболна зала, но всички обещания оставаха в предизборната кампания. Категоричен съм, че моят приоритет е изграждането на зала – без повече бавене, без повече оправдания, без повече чакане.

Време е нашите талантливи спортисти да имат модерен, приветлив, красив „дом“, където да тренират и да жънат успехи. Зала по европейски модел! Как ще се случи тя – лесно! Общината има лостове, които да използва, стига да иска – и с помощта на държавата, и с помощта на ЕС, и с помощта на инвеститори и дарители!, казва д-р Кондев. Кандидатът допълва, че сегашната зала трябва да бъде ремонтирана изцяло и да се използва за спортни мероприятия и тренировки във всички спортове, от всички клубове. Новата спортна зала в Разлог не е просто мечта, а необходимост, казва д-р Кондев. Той е категоричен, че трябва да бъдат подкрепяни всички спортни клубове в общината – в града и селата, на които да се осигурява база за тренировки, които да се стимулират финансово. Идеята е да бъдат подкрепени съществуващите клубове по различни спортове, да се възродят тези, които поради различни причини „притихнаха“, както и да се стимулира създаването на нови клубове според интересите на всички жители. Хората трябва да спортуват, децата ни трябва да са здрави, младежите – да носят успехи за Разлог!, казва д-р Кондев.

Той посочи още, че Общината е институцията, която да организира и междуучилищни спортни двубой, състезания между школата, в които всеки да представи какво може. Не на последно място по важност д-р Кондев изтъкна проблема с продажбата на плажа в село Баня и лишаването на цяла община от достъп до общински плувни басейни! Имаме огромно богатство – минералната вода. В Баня трябва да има достъпни за всички хора от общината плувни басейни, както е било, но нечии интереси бяха по-силни от здравето на хората! Подобни продажби лишиха местните от минерален плаж! По темата не просто трябва да се търсят виновни, а и да се поправи стореното – изграждането на нов общински открит плаж е решение, не просто обещание, категоричен е д-р Кондев.
TOP