Д-р Румен Кондев: От 31 пациенти в отделението, само двама са ваксинирани

03 Ноември 2021 | 10:22
0 коментара
Общество
Д-р Румен Кондев: От 31 пациенти в отделението, само двама са ваксинирани

„Както в цялата страна, така и във Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград е изключително натоварено – всички 31 легла са заети. Днес изписвам 3-ма болни, има чакащи за леглата, които веднага ще ги заемат. Хоспитализираните са в различни възрастови групи, но преобладават във възрастта 55 – 65 години. Има и по-млади, като при тях COVID-19 протича по-леко.

От всички настанени в отделението само 2-ма са ваксинирани, те преодоляват заболяването по-леко. Общото ми впечатление като цяло е, че преминаващите през отделението ваксинирани пациенти по-леко преминават през инфекцията“ – това заяви в здравния час на Радио Благоевград д-р Румен Кондев, началник на Вътрешно отделение в най-голямата болница на Югозапада.

Той посочи, че има достатъчно кислород във всяка стая за лечение на болните в отделението, налице са и всички необходими медикаменти. „През последните седмици по-трудно се доставя Remdesivir от здравното министерство, но има за всички пациенти, в чиято терапия медикаментът е включен“ – категоричен бе медикът.

Д-р Кондев допълни, че екипът в отделението се справя много трудно с обслужването на пациентите – 31 са те, има настанени и в отделение „Уши, нос, гърло“. Лекарките са две, освен в двете отделения, те дават дежурства и спешно-приемно отделение. „Само да сме здрави, не се оплакваме от работата, която ежедневно извършваме в помощ на болните“ – каза д-р Кондев.

Той отправи апел към всички гражданите: „Ваксинирайте се, особено тези, които не сте преминали през COVID-19 и нямате антитела. За вас ваксината е задължителна! Спазвайте ограничителните мерки, използвайте личните предпазни средства!“

Добавете Вашия коментар

TOP