Д-р Румен Кондев: Моята мисия е здрав Разлог с модерна болница и добри специалисти

05 Октомври 2023 | 18:38
0 коментара
Политика
Благоевград
Д-р Румен Кондев: Моята мисия е здрав Разлог с модерна болница и добри специалисти
Едно общество трябва да бъде здраво, жизнено и спокойно. За всичко това е необходимо да се изпълни един от всички заложени в програмата ми ангажименти – подобряване нивото на здравеопазване в МБАЛ-Разлог. Това заяви д-р Румен Кондев, кандидат за кмет на община Разлог, който приема като лична мисия здравето на своите съграждани и жители на Разложко. Д-р Кондев е лекар с 40-годишна практика.

Той е завършил Медицинския университет в столицата. Практикувал е като военен лекар в поделението в Разлог, във военната болница в Дупница и военният санаториум във Велинград. Д-р Кондев е заемал поста на главен секретар на РЗИ в Благоевград и директор на Регионалната здравна каса. В неговия професионален административен опит се включва и дейността му като заместник-кмет на Община Разлог в периода между 2003 – 2007 г. И до днес д-р Кондев ръководи отделението по вътрешни болести в МБАЛ-Благоевград.

Д-р Кондев споделя: Какво е необходимо да една община, за да бъдат в нея хората спокойни, за да работят, за да отглеждат семействата си? Трябва им здраве. Без здравето няма икономика, няма работа, няма живот. Моята мисия е да подобря не само качеството на здравеопазването в общината, но и да върна блестящите специалисти, истински професионалисти, които бяха част от екипа на болницата в Разлог. Д-р Кондев е категоричен, че материалната база трябва да бъде подобрена, но и да се повиши доверието у хората, че в МБАЛ-Разлог, работят едни „ангели“, които дават от себе си в името на живота на другите.

В предизборната си програма д-р Кондев залага 6 основни критерия за #ЗдравРазлог: 1. Подобряване на условията на работа в МБАЛ-Разлог чрез придобиване на професионална квалификация на младите лекари. 2. Грижата за медицинския екип трябва да бъде насочена и към младото, но и към вече доказалото се поколение от специалисти, поели по пътищата на професията извън Разлог. Моите колеги могат да се върнат в МАБЛ-Разлог, когато им се предоставят добри условия за работа – и откъм материална база, и откъм техническа обезпеченост, и откъм добра организация на дейностите в болницата. 3. Няма да оставим неуважени и лекарите, които гостуват в Разлог и провеждат прегледи.

За тях МБАЛ може да осигури кабинети, в които те да провеждат консултациите си с разложките пациенти. 4. Важно е МБАЛ да бъде обезпечена технически – с модерна, достъпна, работеща апаратура, както, което неизменно би предизвикало интерес у специалистите, които да боравят с нея. Също така е важно обучението на лекари, които да останат в Разлог и да бъдат част от екипа. 5.

Не на последно място материалната база на МБАЛ трябва да бъде обновена, което е възможно да се случи с помощта на държавата или по програми. Общината има задачата да подготви подобни проекти. Както пациентите, така и лекарите, също и целият персонал в МБАЛ, трябва да работи в уютна, приветлива, чиста, красива, модерна среда. А Спешният център заслужава да бъде разрешен и обновен, с което нивото на обслужване на спешните случаи става много по-високо! 6. Всички точки до тук обуславят една много важна – доверието „лекар – пациент“, което ще се повиши, когато се подобри нивото на здравеопазване. Д-р Кондев заяви още: Болницата е домът на здравето, нека се погрижим за него, вземайки правилния избор на 29 октомври!
TOP