Д-р Крум Кацаров става почетен гражданин на Благоевград

27 Март 2018 | 01:07
0 коментара
Общество

Три тайни гласувания ще се проведат в началото на сесията този петък на местния парламент в Благоевград. Общинските съветници ще гласуват две предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин”. Първата номинация е на проф. д-р Крум Кацаров за принос в развитието на съвременната гастроентерология в България. Втората – на Константин Стефанов Цеков, един от основателите на групата ФСБ, за принос в развитието на българското изкуство и култура и популяризирането на Благоевград.

Общинските съвеници ще дадат своя вот за избор на обществен посредник. Единствената постъпила кандидатура е на доцент д-р Валентин Пенчев Василев от Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Комисията по номинация и провеждане на процедура по избор на обществен посредник разгледа подробно набора от документи и след проведено събеседване с кандидата прие, че отговарят на изискванията.

На петъчното заседание ще бъдат одобрени за финансиране процедури „ин витро” със средства от бюджета на общината за 15 бездетни двойки. Ще бъде гласувано и предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на общината.

Като последна точка в дневния ред на предстоящата редовна сесия е включена молба за изказване от Инициативен комитет на родители, живeeщи в кв. „Ален мак”, недоволни от определените критерии за приема на първокласници в предстоящата 2018-2019 учебна година.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP