Д-р Красимир Михайлов влиза в шефския кабинет на Спешен център - Благоевград

30 Април 2015 | 09:29
1 коментара
Общество
Д-р Красимир Михайлов влиза в шефския кабинет на Спешен център - Благоевград

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Пиринско д-р Величка Антова излиза в пенсия. Три години след навършване на възрастта за пенсиониране тя е подала документите си и вече няма да заема ръководния пост. В шефския кабинет влиза д-р Красимир Михайлов, пише вестник „Струма” в днешния си брой.

Д-р Антова от началото на седмицата не е идвала на работа. Вчера близките й са прибрали личните й вещи от кабинета в администрацията на Спешния център в Благоевград. Мобилният й телефон бе изключен и не успяхме да разговаряме с нея. Коментарите са, че отсъства от града заради здравословен проблем.

Тя е сред малкото лекари, които през целия си трудов стаж са били на работа на предния фронт в спасяването на човешки животи. Трудовата й кариера стартира в Спешна помощ през далечната 1979 година, била е завеждащ на благоевградския филиал и зам. директор на областната структура.

Запознати твърдят, че д-р Антова няма да се раздели с лекарската професия, тя е сред първите педиатри с придобита специалност в града и вероятно ще работи в доболничната помощ.

Новият директор д-р Красимир Михайлов има дългогодишен управленски опит, в продължение на 12 години е бил директор на ЦСМП - Благоевград. Напуска поста през 2010 година, когато бе избран за управител на МБАЛ - Благоевград и остана на ръководната длъжност до края на 2013 г. На неговото място тогава в шефския кабинет на ЦСМП влезе д-р Антова. Сега д-р Михайлов се връща на директорския пост в Спешния център. Той се ползва с добро име и авторитет сред колегите си и пациентите, стриктен и отговорен в професията.

Очаква се в новия управленски екип да се включи и анестезиологът д-р Христо Юруков, който наскоро се завърна на работа в благоевградския филиал.

Снимка:E79 News

Добавени коментари

ужас публикува:
30 Април 2015 | 10:19
Са да фалира и цсмп - то и да се миряса

Добавете Вашия коментар

TOP