Д-р Иван Димитров ще бъде пуснат от ареста с мярка подписка, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънредна пресконференция.

Той обаче посочи, че решението не е заради протестите, а на база вътрешните убеждения на прокурора Георги Пенев.

За първи път на прескоференцията прокуратурата изнася информация около случая със застреляния от д-р Димитров крадец. Ще говорим по фактите, а не по дезинформацията, която незнайно откъде беше поднесена, каза окръжният прокурор.

Д-р Иван Димитров е изпразнил пълнителя на пистолета по нападателя си, след което се опитал да прикире следите си - укрил е пистолета, прибрал е гилзите от изстреляните патрони, и е почиствал местопрестъплението със свой приятел, стана ясно по време на брифинга. Пистолетът "Валтер", с който е стреляно, е незаконно притежаван.

Кражбата не е станала в дома му, а в гаража под апартамента на доктора. Убитият е бил сам и е бил въоръжен с отвертка и нож. Те са открити в дрехите му.

Докторът е слязъл до гаража, след като преди това около 30 минути е набюдавал крадеца без да се обади на 112. След това изпразнил пълнителя по крадеца, който се намирал на вратата на гаража. В резултат крадецът опитал да се защити, като го пронизал с метален предмет. Засега не е ясно какъв точно е бил той.

От съобщението пред медиите стана ясно, че в дома на доктора са открити и незаконно притежавани боеприпаси, а семейството му не е било там по това време.

Очаквайте подробности!