Д-р Димитър Димитров спечели конкурса за директор на МБАЛ-Благоевград

05 Март 2024 | 20:06
1 коментара
Общество
Благоевград
Д-р Димитър Димитров спечели конкурса за директор на МБАЛ-Благоевград

Д-р Димитър Димитров спечели конкурс за избор на членове на органи за управление – съвет на директорите на „Многопрофилна болница за активно лечение - Благоевград“ АД, гр. Благоевград,

открит със Заповед № РД-16-44/29.01.2024 г.,

за позиция: Представител на държавата – един, който отговаря на изискванията на чл. 63, ал. 1 от Закона за лечебните заведения.

 

Класиране           Кандидат

1 място                 Д-р Димитър Георгиев Димитров


Припомняме, че за шефското място в областната болница бяха номинирани трима кандидати. Първо бе лансирана кандидатурата на началника на хирургично отделение д-р Димитър Димитров, който се ползва с доверието на партия „Продължаме промяната” на национално ниво. В края на декември той беше назначен за зам. директор на болницата по медицинската част.

След това стана ясно, че от „Продължаваме промяната“ са предложили гастроентеролога д-р Михаил Спасов от болница ПУЛС и той е бил одобрен от здравния министър проф. Христо Хинков. В МБАЛ – Благоевград е било изпратено писмо, че Министерството на здравеопазването като принципал определя като свой представител на държавата д-р Михаил Спасов в Съвета на директорите.

Това обаче предизвика брожение сред лекари и началници на отделения в МБАЛ – Благоевград, които заплашиха с протестна подписка и напускане, в резултат на което миналия четвъртък се проведе среща с кмета Методи Байкушев с участието на председателя на БЛС в Пиринско д-р Георги Георгиев.

На нея градоначалникът признал, че д-р Михаил Спасов е негова номинация и обясни, че това бил единственият лекар, за когото се сетил, когато здравният министър му дал 1 час срок да подаде кандидат за изпълнителен директор.Междувременно стана ясно, че коалиционните партньори от „Демократична България“ са номинирали за поста д-р Румен Кондев, началника на вътрешно отделение.

Срещата на лекарите с кмета на Благоевград, на която не присъства един от тримата номинирани за шефското място, приключи с уговорката, че въпросът остава отворен, разговорите ще продължат и е възможна промяна.Промяната всъщност е настъпила още на другия ден – 12 януари, когато Министерството на здравеопазването е изпратило писмото с новото предложение за вр.и.д. на болницата д-р Димитър Димитров, който от днес официално е директор на МБАЛ-Благоевград след проведен конкурс.

Д-р Димитър Димитров спечели конкурса за директор на МБАЛ-Благоевград

Добавени коментари

истината публикува:
06 Март 2024 | 09:18
НАЙ СЕТНЕ ЕДНА ДОБРА НОВИНА. ОТЛИЧЕН ЛЕКАР И НОРМАЛЕН ЧОВЕК. НЯМА ПИЯНСТВО , НЯМА НАРКОТИЦИ ,КАКТО ПРЕДИ ТОВА БИЛИ ДИРЕКТОРИ. УСПЕХ Д Р ДИМИТРОВ. ДРЪЖ ЗДРАВО КОРМИЛОТО И ВЪРНИ ДОСТОЙНСТВОТО НА БЛАГОРОДНАТА ПРОФЕСИЯ.

Добавете Вашия коментар

TOP