Д-р Атанас Камбитов: Ще работя единствено и само за Благоевград!

26 Септември 2023 | 13:58
0 коментара
Общество
Благоевград
Д-р Атанас Камбитов: Ще работя единствено и само за Благоевград!

Кандидатът за кмет д-р Атанас Камбитов представи членовете на Инициативния комитет, издигнал го за вота на 29 октомври. Той благодари на  благоевградчани за доверието,което му гласуваха.

"Уверявам ви, че ще бъда наистина честен и независим кмет. Ще работя единствено и само за Благоевград – за модерен, успешен и проспериращ град!", обяви д-р Атанас Камбитов.

По време на пресконференция днес, той набеляза основните акценти от управленската си програма, която ще представи в детайли - парично изражение и конкретни срокове за изпълнение, на 4 октомври в зала "22 септември". Д-р Камбитов вече има готов екип от професионалисти. 

Влиза в изборната надпревара без листа на общински съветници. 

"Няма смисъл от листа. Когато предлагаш добри решения, всеки Общински съвет, ако милее за Благоевград, ще ги подкрепи" каза Камбитов. Той призова всеки един жител на общината да гласува трезво за бъдещи съветници. Даде пример с настоящите, които услужливо приеха вдигането на таксата за смет. По този повод той е категоричен, че налогът е абсолютно нереално завишен и това бърка в джоба на домакинствата. Първата му задача като бъдещ градоначалник е да поправи тази несправедливост.

 

По отношение на инфраструктурата с категоричност заяви, че само за седмица може да се обезопасят надупчените улици, като се започне със закърпване на дупките, опасни за пешеходци и автомобили. Камбитов припомни пред медиите за привлените европейски средства по време на двата кметски мандата - 144 милиона лева по проекти и 161 милиона лева за санирането на сгради в града и кварталите. "Бяхме на път да направим още. Сега съм амбициран и подготвен силно да завърша започнатото - с ясна визия за Благоевград и селата", посочи бившият градоначалник.

"Привличането на външни средства за Благоевград е сред най-важните задачи. Ще работя в направление икономика, образование, култура. Индустриалната зона, за която сега всички говорят можеше да е готова още през 2019 година. Имахме подписан меморандум. В Симитли вече е готова. В Благоевград беше подготвена да е на терена на Черешарниците", каза кандидатът за кмет. Атанас Камбитов не скри и пропуските по време на управлението. "Може би заради желанието да направим повече за града, съм пропускал да обърна внимание на обикновените хора, да се срещам повече с тях, да решавам и най-малките им битови проблеми. Взел съм си поука, всеки греши", каза той. Обяви, че няма да прави кална кампания, защото сам е бил подложен на такава. Даде пример с доносите и последвалите проверки. "Десетки бяха, проверяваха дори как е купувана тоалетната хартия в Общината. Над 6000 страници изписани, нямаше за какво да се хванат проверяващите" каза Атанас Камбитов.

Той бе поздравен от друг кандидат за кмет в Благоевград. В залата на РИМ получи картичка от Венелин Трошанов с пошжелание за успех.

TOP