Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Президент Цачева с вицепрезидент Манушев и правителство с Бойко Борисов ще работят заедно в синхрон за стабилността на страната

01 Ноември 2016 | 20:56
0 коментара
Политика
Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: Президент Цачева с вицепрезидент Манушев и правителство с Бойко Борисов ще работят заедно в синхрон за стабилността на страната

Президент Цачева с вицепрезидент Манушев и правителство с Бойко Борисов ще работят заедно в синхрон в една посока – стабилността на страната. Това каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Областния център на Пиринско.

Според него Цецка Цачева е изключително балансиран човек, тъй като е едновременно и консенсусна и изключително твърда, когато това е необходимо. По думите му тя ще бъде добър президент на България, както в момента е добър председател на Народното събрание.

Камбитов допълни, че тези избори са важни за стабилността на страната и подчерта, че ГЕРБ трябва да бъде на власт, защото винаги изпълнява обещанията си.

„Защото правителството на ГЕРБ с премиера Борисов построи АМ „Струма“, а другите бездействаха. Защото построихме булеварди, улици, паркове, модернизирахме пречиствателни станции, нови детски домове с евросредства, които бяха спрени по времето на тройната коалиция и Станишев. Защото сега с 44 млн. лв. спрени по времето на Орешарски ще изградим улични мрежи в цели квартали, ще ремонтираме училища, ще построим над 200 социални жилища за нуждаещи се хора и всичко това със средства, израз на европейската солидарност“, заяви той.

Кметът на Благоевград отбеляза, че разликата е именно в това, че при ГЕРБ пускат еврофондовете, а при другите ги спират. По думите му това показва на кой вярва Европа и кой е сигурният европартньор.

„Нека си спомним, защото не трябва да забравяме, кой не позволи със собствени средства да изградим басейн, а кой ни осигури 2 300 000 лв. и още 1 000 000 лв. за спортна зала в Трето основно училище, за да може децата да имат къде да спортуват? Борисов и правителството. А кой спря процедурата по прехвърлянето на терените на казармите? Кой от онези 500 000 000 лв. в т.нар. инвестиционна програма не даде нито една стотинка на Благоевград, като че ли го няма на картата и 15 000 човека се подписаха срещу това решение. Тези неща не трябва да се забравят“, подчерта Камбитов.

Той допълни, че в същото време Борисов е отпуснал 1 000 000 лв. за споразумението със строителни войски и е само въпрос на време, ако не на утрешния Министерския съвет, то на следващия, терените да бъдат прехвърлени безвъзмездно на общината.

Атанас Камбитов заяви, че поради всички тези причини трябва да изберем ГЕРБ, защото правителството на Борисов е взело решение да построи със средства от републиканския бюджет регионалното депо и да реши проблема на 5 общини – над 30% от населението на Югозапада.

По думите му това е много важен знак, който показва уважение, както и това е поредният ангажимент, който е изпълнен – една споделена отговорност.

„Нашият народ е мъдър и е казал, че ако искаме да върви каруцата в една посока, трябва да бутаме в една посока, ако бутаме в различни посоки, тя се обръща и тогава пътища много. Сега в момента сме на правилния път“, добави още той. 

Добавете Вашия коментар

TOP