Цветанов за ЧРД на Борисов: В момента не е гордост да се работи в ГЕРБ

14 Юни 2020 | 08:59
2 коментара
Политика

"Първо трябваше да отворят училищата, а после кръчмите".

 

Това заяви пред “Дарик радио” лидерът на Евро-атлантическия съвет за сигурност (ЕАЦС) и бивш депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Той даде за пример дъщеря си, която в момента е втори клас и е изпитала трудността от дистанционното обучение, както и липсата на социалните контакти сред едно подрастващо дете.

Според него е се е действало съвестно по отношение на спазване ограниченията за социална комуникация в училищата, но по преценка на родителите някои от децата е могло да посещават учебните занаятия.
"Това, което се усеща като липса на българския гражданин е самодисциплината на базата на обективна информация, с която се разполагаше", заяви още той.

На въпроса дали би управлявал отново България с Борисов, Цветанов отговори, че към момента е много рано да се провежда разговор на такава тема и че в скоро време ще се разбере как ще се развият политическите проекти около него.


"Има коренна промяна от заявените принципни позиции, откакто започнахме работа с г-н Борисов. В момента не е гордост да се работи в ПП ГЕРБ", заяви Цветанов

Той говори и за темите в страна, които бяха обект на отклонение, визирайки кризата с боклука и продължителната водна криза в Перник.

 

Виждал съм Васил Божков, когато е бил на срещи с министър-председателя. Аз съм влизал при премиера, той е излизал. Не съм бил в позиция да се интересувам за какво са си говорили.

 

В интервюто си бившата дясна ръка на Борисов даде ясно да се разбере, че ще бъде критичен и ще играе по-скоро в опозиция. До няколко месеца ще стане ясно дали Цветанов ще стартира свой нов политически проект, с който да участва на предстоящите парламентарни избори догодина.

 

Той не спести забележките си към управленските решения, но и коментира някои от най-нажежените скандали през последните седмици. Последният се случи вчера, когато в интернет плъзна аудиозапис, за който се твърди, че е с участието на премиера. В него се използва вулгарен език, а за председателя на НС Цвета Караянчева се употребяват и доста обидни квалификации.

 

“Ако слушаме това, което излезе на вчерашния запис-това е тревожно, но отговорът не може да дойде от тези, които коментират. Никога не съм мислил, че по такъв начин трябва да противопоставяш институциите”, посочи Цветанов.

 

Припомняме, че по-рано днес премиерът Борисов отрече да е главно действащо лице в записа.

 

На въпрос дали знае за срещи между Борисов и Божков, както и за договорки между представители на правителството и бизнесмена, който в момента е обвиняем, Цветанов отново не отговори директно и посочи, че трябва да се питат засегнатите страни.

 

“С Васил Божков съм се виждал един или два пъти, когато е бил на срещи с премиера Бойко Борисов – той е излизал, а аз съм влизал при министър-председателя. Не съм бил в позиция да се интересувам за какво са си говорили“, каза Цветанов.

 

Бившият втори в ГЕРБ и настоящ председател на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов посочи премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев като официални представители на правителството, които са зависими от Русия чрез реализация на големи енергийни проекти на неоправдано високи цени.

В предаването "Седмицата" по Дарик радио Цветанов назова тези две имена във връзка с публикуван от организацията анализ, в който са засегнати и руските енергийни проекти в България. Според тази част на анализа официални правителствени и бизнес представители са зависими от Русия, а ресурсите за постигане на тази зависимост се осигуряват чрез реализация на големи инфраструктурни проекти в строителството и енергетиката, с участието на наши компании, като поръчките се възлагат на неоправдано високи цени.

 

На въпрос на водещия обадил ли се е на премиера, за да го поздрави за рождения му ден, Цветанов, обясни, че е изпратил SMS, защото телефонът на Борисов давал заето. Пожелал му здраве и късмет. 

 

Цветанов

 

Добавени коментари

Не само Цветанов! публикува:
14 Юни 2020 | 15:02
Всички в ГЕРБ са предатели! Нали всички тръгнаха от БКП и го напуснаха.Това не е ли предателство??? И АБВ,и Движение-21,и БСП!!! Това е когато са водени единствено от лакомия за власт-на всяка цена!
ГЕРБ публикува:
14 Юни 2020 | 09:56
МИЗЕРНИК! Нали и ти тръгна от ГЕРБ бе предател!

Добавете Вашия коментар

TOP