Цветанов: Удариха Камбитов по политически причини

26 Ноември 2020 | 10:44
4 коментара
Политика

Станахме свидетели на поредния случай, в който държавен орган се използва за разчистване на политически сметки. За пореден път КПКОНПИ беше използвана за оказване на натиск върху политически опоненти, при това със спорни аргументи и без наличието на никакви правни основания. Така лидерът на новосформираната партия Републиканци за България и бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов коментира вчерашното решение на Сотир Цацаров да изиска авоарите на екс кмета на Благоевград и негов съучредител Атанас Камбитов. 

"Решението на КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов е несъстоятелно от правна гледна точка. То не почива на стабилни правни аргументи, защото липсва една от основните предпоставки за наличие на конфликт на интереси. В случая с г-н Камбитов няма как да бъде доказан частен интерес, който е от естеството да доведе до облага за лицето, заемащо висша публична длъжност, или за свързано с него лице. Аргументите, възприети от КПКОНПИ са спорни и косвени. От тази гледна точка и в контекста на съществуващата съдебна практика сме уверени, че решението на КПКОНПИ ще бъде успешно оборено в съда", пишат от централата на Цветанов. 

А самият лидер на РзБ твърди, че конфликт на интереси имало и при настоящия кмет на Благоевград Румен Томов, които обаче услужливо се прикривали от властта. И добави, че партията му е готова за изборите в града и излиза "за победа". 

Добавени коментари

Владо публикува:
27 Ноември 2020 | 11:40
Време е и Икономов да си понесе последствията много краде много мръсно направи и много иЗлъга. Сега да си го почват та да види какво е
Банскалия публикува:
27 Ноември 2020 | 09:24
Икономов може и по лични причини да го ударят, не само по политически! Толкова мизерии и проблеми направи на хората и бизнеса, че ако не плашеше хората, не виждам кой ще гласува за него!
Удобен мотив! публикува:
26 Ноември 2020 | 17:09
Да бе,да! По-удобен мотив в случай като този няма. Лепни му,че това е по политически причини и готово! Става невинен. Тези,които са крали и сега са минали от "другата страна" не бива да се пипат! Иначе се таксува "политическа причина". Това са хора без морал и съвест! Няма да се учудим,ако бъде оправдан заради "политически причини"!
Благоевград публикува:
26 Ноември 2020 | 12:29
Другарю Цветанов,всички знаем с честен труд колко може да се постигне в един живот та дори и да си министър,кмет и т.н. Можеш да излъжеш мързеливите,некомпетентните,такива завършили между другото но не и умните,мислещи и имтелигентни хора!!!

Добавете Вашия коментар

TOP