Цветанов разкри: Горанов реди листите на ГЕРБ, Харизанов отговаря за гражданската квота

25 Януари 2021 | 08:48
2 коментара
Политика

"Владислав Горанов реди листите за депутати на ГЕРБ, Георги Харизанов отговаря за гражданските листи. Последната дума е на Борисов." Това разкри пред Мария Цънцарова в предаването "120 минути" по бТВ лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"Изборите, които сме печелили с ГЕРБ, са били честни. Нямало е опити за манипулации, а вотът винаги е бил след служебен кабинет", категоричен бе той.

Той коментира, че Борисов му е подарил 11 часовника, символизиращи спечелените от ГЕРБ избори, докато той е бил шеф на предизборния щаб на партията. Цветанов заяви, че не ги носи, защото е суеверен, държи ги в шкаф, който вече не отваря.

Той беше категоричен, че всички спечелени от партията избори, докато той е бил в нея, са били честни и за това говори фактът, че са били признати от политическите сили у нас.

Бившият втори на ГЕРБ разкри, че през 2019 г. е имало манипулации на местните избори. "Има сигнали за манипулиран вот, но институциите нищо не направиха", допълни Цветанов.

 

На въпрос защо, според него, трябва да бъдат размествани областните директори на полицията и кого обслужват Цветанов разкри, че например в Шумен, областният директор винаги проявява "интерес" с кого се среща Цветанов.

"Това, което знам, е че той се събира редовно в ловното стопанство, което се управлява от човек на ДПС, заедно с областния лидер на ДПС. Премиерът също е чест гост там и привикват хора от ДПС или от ГЕРБ", заяви той.

 

"През 2019 година беше направена много ясна договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори, на много места имаше преливане на гласове. Сега в момента също има индикации за такива договорки. Давам за пример община Гурково, която с договорка на най-високо политическо ниво беше дадена или продадена на ДПС. Тези, които вярваха, че гласувайки за ГЕРБ ще получат исканата от тях местна власт, бяха излъгани", заяви той.

 

"Искам преди изборите тези схеми да станат ясни, защото когато гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС. Недоумявам защо мълчат Цвета Караянчева и Даниела Дратикова, които са ме молили да противодействам на такива действия, например на смени на областни директори на МВР и аз бях човекът, който противодействаше да не се случи", разказа още той.


Той прогнозира, че около 350 000 граждани ще гласуват за неговата партия на предстоящите избори.

"От "Републиканци за България" искаме да сме незаобиколим фактор. Повече с Борисов - не", категоричен бе бившият втори в ГЕРБ. От възможните коалиции в следващия парламент той изключи такива с „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“.

"С Мая Манолова не виждам общи цели, но имаме общи политики с "Демократична България", коментира още Цветан Цветанов.

"За мен е важно да дадем висока избирателна активност на българските граждани, а това, което се случва в момента – преди да е стартирала кампанията има ограничаване на изборни права на български граждани, живеещи в чужбина. Невъзприемайки идеята за гласуване по пощата, това означава, че ние сме зачеркнали около 2 млн. българи", каза още Цветан Цветанов.

 

 

Цветанов разкри: Горанов реди листите на ГЕРБ, Харизанов отговаря за гражданската квота

 

Добавени коментари

И Йошко: публикува:
25 Януари 2021 | 10:00
За теб- НИКОГА! А за Тиквата от Банкя - 2 пъти НИКОГА!
Гого публикува:
25 Януари 2021 | 09:00
За теб Никога!

Добавете Вашия коментар

TOP