Цветанов: Не очаквам стихване на протестите. Предсрочни избори не са желателни

16 Юли 2020 | 16:35
2 коментара
Политика

"Видимо е желанието на ръководството на ГЕРБ да се отърси от допусканията на зависимости от ДПС. Не мисля обаче, че тези оставки ще увеличат доверието в кабинета. Протестите са в напреднала фаза и исканията са насочени персонално в друга посока. Не очаквам стихване на протестите."

Това коментира в интервю за Дойче веле бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов - сега председател на Евро-атлантическия център за сигурност.

Попитан дали подкрепя протестите срещу правителството и срещу главния прокурор, той отговаря:

"Подкрепям исканията на българската демократична общност. Заради кризата на авторитети у нас загубихме мярката за демокрация. Протестите през последната седмица обаче са ясен показател, че обществото ни е будно. Събирането пред президентството на граждани с леви и десни убеждения означава, че обществеността е готова да брани достойнството на институциите."

Според него от гледна точка на икономическата стабилност на страната предсрочни избори не са желателни. Какво ще се случи обаче, зависи от това дали "правителството ще съумее да прояви добри рефлекси спрямо исканията на хората."

Цветанов добавя, че основните приоритети в работата на новия политически проект, който той подготвя, ще бъдат борбата срещу корупцията и работата за по-голяма прозрачност в управлението на страната.Епицентър

Добавени коментари

Артдеко публикува:
16 Юли 2020 | 23:19
Безсрамник! Нали и ти влезна с цървули и панелен апартамент,а излизаш богат колкото Борисов!
Ето още един "учител" публикува:
16 Юли 2020 | 17:51
Скрий се бре,боклук!Нали и ти беше същият.Или си мислиш,че сме забравили?Какво се облизваш и ти за кокала? Скрий се в асансьора си!Ще се покажеш след 30 години,когато ще са те забравили и ще бъдеш с друга физиономия.Тогава може и да имаш успех или сега ти се яде повече?

Добавете Вашия коментар

TOP