Цветанов и Кралев на Световното първенство по планинско бягане в Сапарева баня

11 Септември 2016 | 18:04
0 коментара
Общество
Цветанов и Кралев на Световното първенство по планинско бягане в Сапарева баня

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов e гост на 32-то Световно първенство по планинско бягане, открито в събота от спортния министър Красен Кралев в Сапарева баня, съобщиха от областния офис на партията в Кюстендил. Цветанов даде старт на състезанието при юношите старша възраст наа дестинацията от 7,3 км. 23 държави имат свой представител в състезанието от тази възрастова група.

image002

“Пожелавам успех на четиримата български участници”, каза зам.-председателят на ГЕРБ. Заедно с министър Кралев, с президентa на българска федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, кмета на Сапарева баня Калин Галев /ГЕРБ/, областния координатор на ГЕРБ в Кюстендил и депутат Кирил Калфин, областния управител на Кюстендил Виктор Янев посрещнахa и поздравиха първите финалисти при девойки старша възраст. Цветан Цветанов поздрави състезателката Любомира Пехливанска, която  постигна най-добро време сред девойките от Сапарева баня.

“Щастлив съм, че българката Дилиана Минкина се класира 16-та в състезанието, което е много добър резултат”,  подчерта той.

Oфициалните гости се снимаха с талисмана на Световното – Гейзо, който е атракцията на световния спортен форум. Името идва от емблемата на града – 103-градусовия гейзер. Сапарева баня и българската федерация по лека атлетика, са домакини на световното първенство по планинско бягане. В шампионата участват 350 атлети от 35 държави от шест континента, а страната ни e представена от 17 състезатели. Предишин години Сапарева баня е била домакин на балканско и евпорейско първанства втози спорт и се справяла блетящо, казаах световните офоциални гости на състезанията.

източник:Kmeta.bg

Добавете Вашия коментар

TOP