Цветанов: Борисов ще завещае дълг от 10 млрд. лв., управлението на страната е в джипка

18 ноември 2020 | 12:54
4 коментара
Цветанов: Борисов ще завещае дълг от 10 млрд. лв., управлението на страната е в джипка

Създадоха виртуално пространство на Борисов, за да си изкара мандата. Това каза Цветан Цветанов председател на ПП „Републиканци за България“ в предаването Денят с Веселин Дремджиев.

По думите на Цветанов премиерът Бойко Борисов държи на личното си оцеляване, както и на прокарването на руските проекти през България.

Попитан до колко се припознава с управлението на ГЕРБ Цветанов заяви, че за много от нещата е разбрал много късно, а има и такива, за които дори не е знаел. Друг факт, от който ясно се разграничава, а резултатите са видими са проведените местни избори от 2019г. и тук се вижда зависимостта на управлението от ДПС.

Също така Цветан Цветанов даде пример с действията на Пламен Орешарски 2013-2014г. и как проектът „Южен поток“ беше приоритетен за правителството тогава, а сега сме свидетели на „Турски поток“, който освен санкции нищо добро няма да донесе за България.

„Цялостното управление на страната ни е в джипка, далеч от институциите. Министър-председателят управлява отдалеч с един -двама спътници. Всички, които са около него му създадоха едно виртуално пространство, за да си изкара мандата“, е на мнение председателят на „Републиканци за България“.

На въпрос как може да се разграничи от управлението на ГЕРБ Цветанов каза, че винаги е защитавал много ясно всички евроатлантически позиции на държавата ни.

„Аз съм участвал в първия мандат на правителството в изпълнителната власт, тогава спряхме АЕЦ „Белене“. След оставката на министър Веселин Вучков 2014 г. и назначаването на Румяна Бъчварова за шеф на МВР, не съм имал отношения към действията на изпълнителната власт“, подчерта той.

„Кризата с коронавируса е на саморегулиране, тя не се управлява, налице е абсолютен хаос. Пропуснати са мерки в последните 7-8 месеца. Легловата база е разширена, но качествата и условията за болните и работещите в болнични отделения остават непроменени“, припомни Цветанов.

Недопустимо е един управленец, да създава хаос, а точно това се случва с противопоставянето на детските надбавки и увеличаването на парите за служителите на МВР и здравните работници.

Относно натискът, който се оказва върху фирмите, Цветанов даде за пример, че сме свидетели и на това през последната една година от управлението на ГЕРБ. Такива примери са „Монбат“, „Хиполенд“ и „Булметал“.

Според председателят на новосформираната партия живеем във време, в което всички очакваме парламентарните избори, а това което ще наследим от това правителство е дълг от 10 млрд. лв.

„Политическо ли е поведението да кажеш, че до март ще даваш на пенсионерите по 50 лв.“, попита Цветан Цветанов.

В момента няма управление на кризата – в НОИ увеличението на дефицита ще стане от 4 на 6 млрд.

Увеличението на средства, на които сме свидетели да се раздават е насочено единствено и само в бюджетните организации, за бизнеса отново нищо не се прави.

Относно действията на правителството за Западните Балкани Цветанов е категоричен, че това е голяма грешка, която прави България.


!!! публикува:
19 ноември 2020 | 23:07
Крадеца казва,дръжте крадеца
КУЧКАТА публикува:
19 ноември 2020 | 08:40
ХЕЙ,ГРОЗНИК ДОЛЕН! Я КАЖИ ВКЕКИ ПЕТЪК КЪМ 14Ч.,КЪДЕ ТИ НОСЕШЕ КОМИСИОНЧЕТО,КАМБИТОВ??? КРАДЕЦ ДОЛЕН! ПЪК И ЛЪЖЕШ!ЗАСРАМИ СЕ ЦВЕТАНОВ, ИВАШ ДЪЩЕРИ......РАНО ИЛИ КЪСНО ИДВА ВИДОВ ДЕН!
Хаха публикува:
19 ноември 2020 | 08:15
А Камбитов наследи общината с - 1мил.,излъга че са 10мил. и за два мандата я остави на - 20мил.
Още не сме ви забравили! публикува:
18 ноември 2020 | 21:58
Голям автогол си вкарвате с подобни изцепки. В тези десет милиарди вие с Камбитов,Котев,Икономов...къде се виждате? Защото ние ви виждаме на всяка крачка.Да вземем за пример най-малката от посочените общини-Банско.Икономов получи шест милиона наследство от предшестващия го кмет,а сега остави общината със седем милиона в дефицит. Това е ставало пропорционално по всички общини управлявани от герб през последните години.Така че,НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО! И по-кротко си карайте вашите "джипки"! Тиквата от Банкя не по-малко е сгазил лука с "неговата си джипка".Вие с него ли ще се мерите???

Добавете Вашия коментар!