Цветанов: Арестът на Борисов беше грешка на МВР, не съм бил свидетел на рекет от ГЕРБ спрямо Божков

26 март 2022 | 10:17
1 коментара
Цветанов: Арестът на Борисов беше грешка на МВР, не съм бил свидетел на рекет от ГЕРБ спрямо Божков

Не поддържам никакви отношения с Борисов, всеки си върви по неговия път. Не съм му се обаждал и след ареста.

 

Това сподели в сутрешния блок на bTV бившият зам.-председател на ГЕРБ и настоящ лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Той посочи, че по време на задържането на бившия премиер не е била използвана прекомерна сила, но обясни, че за да бъде извършен подобен публичен арест, са необходими сериозни доказателства и координация с прокуратурата.

Арестът на Борисов беше грешка на МВР, тъй като трябва да имаш солидни доказателства за подобен арест и да имаш комуникация с прокуратурата, коментира той.

Цветанов бе категоричен, че трябва да има ревизия на кабинета "Борисов" 3, но отново подчерта, че за тази цел са нужни конкретни доказателства.

За мен остава загадка как през всички тези години пиарът на ГЕРБ (Севделина Арнаудова, бел.ред.) е правила ежеседмични срещи при Васил Божков, защото по мое време не съм имал възможност да посетя офиса на Божков, тъй като не е имало такава необходимост, каза още той.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ потвърди още, че между Божков и Борисов е имало комуникация

Борисов и Божков имаха комуникация през последните години. Виждал съм го да излиза от Министерски съвет, от резиденцията в Банкя, но аз лично не съм бил свидетел на рекет от страна на ГЕРБ и по-конкретно от Борисов спрямо Божков, допълни Цветан Цветанов.

По темата с "Апартаментгейт", след който Цветанов напусна партията, той разясни, че го е направил, за да не се петни името му.

"Апартаментгейт" беше формален повод да напусна ГЕРБ, въпреки че Борисов искаше да остана, понеже той обича да взима решения за съдбата на хората. Тогава му казах, че живее в комфорт и иска да му казват това, което иска да чуе, разкри Цветанов.


Вуте публикува:
26 март 2022 | 11:15
Милия той! Нищо не знаел...

Добавете Вашия коментар!