Цветан Цветанов ще води листата на ПП "Републиканци за България" в Пиринско, Камбитов и Икономов аут от депутатската надпревара

11 Октомври 2021 | 13:03
14 коментара
Политика
Цветан Цветанов ще води листата на ПП Републиканци за България в Пиринско, Камбитов и Икономов аут от депутатската надпревара

Цветан Цветанов ще води листата на на коалицията между Републиканци за България и КОД на Москов обединени с помпозното име Национално обединение на десницата.

Листата е  само от 6 души 

Цветанов е председател на ПП „Републиканци за България“, с дългогодишен политически опит.

От 2009 г. винаги е бил водач на листата във Великотърновски многомандатен избирателен район, а от 2013 г. е водач и в Благоевградски. 

Изненадата в случая е, че екскметът на Благоевград и един от най - приближените хора на Цветанов, Атанас Камбитов не е включен в депутатската листа. От нея също така са изключени бившите кметове на Банско и Сандански, Георги Икономов и Кирил Котев.

Цветанов обясни,че Камбитов и Икономов сами са се отказали да участват в предизборната кампания в листите.

Смятам, че направихме изключително добра коалиция с КОД и д-р Москов. Това, което искаме да покажем е, че трябва да се направи едно истинско национално обединение на десницата. Полагаме началото и съм убеден, че хората осъзнават важността на консервативния модел и десните политики. Защото знаем, че лявото разпределя, докато дясното създава. И това е част от икономическия просперитет, който получават демократичните държави.

Това каза пред журналисти в Благоевград председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов, който подаде в РИК документите за регистрация на кандидат-депутатската листа на Национално обединение на десницата.

Цветанов коментира и предстоящия президентски вот.

„За мен е изключително важно, че ние заставаме с лицата си зад кандидат-президентската двойка в лицето на един истински българин Горан Благоев - публицист, историк, журналист, и на д-р Ивелина Георгиева, която е от доста време на първа линия, по време на ковид вълната. Тя е и човек, който може да даде правилните решения за ковид ситуацията, в която страната се намира“, каза той.

„Не може да делим хората на ваксъри и антиваксъри“, каза още Цветанов и допълни, че това разделение е следствие на липсата на лидерство, докато в държавите с истинско такова тази тема вече се затваря, а нормалният начин на функциониране вече е факт.

По-късно Националното обединение на десницата регистрира кандидатпрезидентската двойка Благоев-Георгиева в ЦИК. Тя беше официално представена в неделя.

"Искаме да сме от хората, които дават пътя за единението на нацията", заяви кандидатът за президент, а от своя страна вицепрезидентът се обяви за грижа за здравето на обществото и нормалност.

Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева ще имат пълна подкрепа от председателите на двете партии КОД и Републиканци за България - д-р Петър Москов и Цветан Цветанов. /БГНЕС

Добавени коментари

ХА! И още нещо. публикува:
12 Октомври 2021 | 17:28
Добре е щом правите забележки - да наблегнете малко и на правописа. Например:"хората коИто"-мн. число,пише се "своите си"-разделено,а коментарите са "независимо",а не "НЕ зависимо",пред "който,които,а,но,че..." се слага запетая-един такъв знак (,).Та искам да кажа,че когато четеш е едно,но когато решиш да пишеш и критикуваш е добре да показваш повече интелект,поне от Мацурко,защото и той пише така.А какво значи "под КОНВОЙ пишат свойтеси коментари"? Системата не Ви ли показа с червеничко,че бъркате някъде??? И Вие ли пишете коментарите си "под конвой"? Ама,моля Ви се,не държа на отговор!
Ха! Та да попитам де. публикува:
12 Октомври 2021 | 17:01
Статията е за Цв. Цв. НЕ Е ЗА МАЦУРКО! А нима Мацурко не беше вдъхновен от човеко,който вече не искам да споменавам,за да не повърна и да не си хабя повече мастилото за писаници за тези боклуци.Едни и същи СА!!!
Ха публикува:
12 Октомври 2021 | 07:04
Никъде не се споменава за Мацурев а коментирате са само за него е стигаде
Ха публикува:
12 Октомври 2021 | 07:02
Вероятно хората който коментират не четат статиите. Те просто под конвой пишат свойтеси коментари не зависимо каква е статията. Злобата или зависника просто не знае какво пише нещо да е писал и уплюл. Спретесе
Неясно! публикува:
11 Октомври 2021 | 23:06
За последните 10 години България се е стопила с 590 000 поданици. Та питам чия е заслугата: на Тиквата от Банкя или на служебното правителство???
Друг банскалия публикува:
11 Октомври 2021 | 22:39
"Ако не беше Мацурев Банско щеше да умре от глад". Ха-ха-ха-ха-а-а-а.На "Банскалия"-та "мозака" май не работи МНОГО". За разлика от твоя,който работи прекалено много! Да ти имам "мозака"! Всички знаят колко много "работи" Мацурев за Банско,особено когато дрънкаше звонците! Хептен на кьорави и малоумни искате да ни направите заради това,че не гледаме с вашите гербаджииски очи!
До Банскалия публикува:
11 Октомври 2021 | 20:45
А като влезе ти какво ще правиш? Ще се изядеш от яд? Толкоз ли можеш само интелектуалецо такъв? Ако не беше Мацурев Банско щеше да умре от глад ама от злоба мозака ти май не работи много.
Банскалия публикува:
11 Октомври 2021 | 19:27
И какво правим като е втори в листата и не влезе:Намирисва на кур–капан:Сложих те на избираемо място ама ти не ставаш за нищо.
Полит-показател публикува:
11 Октомври 2021 | 16:22
Толкова сме добре с Бойко Борисов,че за последните 10 години сме намалели с 590 000! Имаше една песен "Браво Бойко,ти си мъж". Или е виновно служебното правителство?!
Българска поговорка публикува:
11 Октомври 2021 | 15:44
"Прекален светец и Богу не е драг!"Не прекалявайте толкова с това Мацурево момченце,защото "Вместо да изпишете вежди-ще му извадите окото".
"Още???" Свърши се с ГЕРБ в Банско!!! публикува:
11 Октомври 2021 | 15:38
Та,да си додем на думата.С това второ място в листата на ГЕРБ сериозно бих се замислил,ако още в първото нареждане там би намерил място и плешивеца от Банско! Да,ама-не!То бе благодарение на "изцепката" на "цепката" Роска-водоноска!По същият начин два мандата със зъби и нокти драпахте за един друг екземпляр,който НЕ МАЛКО помогна на едно друго недоразумение от Банско да стане депутат.И стана.А какво направи през това време ТОЛКОВА МНОГО за Банско и за СЕБЕ СИ??? Къде е Втората кабинка???Къде е Хлебозавода??? Още ли???Сега и Кадев ли ще му целува ръце и крака???Та Мацурев НЕ Е нито умен,нито далновиден,а съвсем не и политик.Такъв го правят Вашите уста и толкова.Такива "заслуги" му измислят затворените в клуба ви по цял ден и сътворяват глупости,които после приписват на банскалии.Но банскалии не са толкова глупави,колкото вие ги кръщавате.И когато пишете от името на "банскалии"-не ги слагайте всички във вашия джоб.НЕ ВСИЧКИ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ,ЧЕ ДА МИСЛЯТ КАТО вас!НЕ ВСИЧКИ!!!
БАНСКО Е ГЕРБ! публикува:
11 Октомври 2021 | 13:46
До всички нещастни безработни уроди които пишат против Мацурев. 1. Мацурев е на второ място което не е случайно. Той е там заради успехите си в ГЕРБ и в БАНСКО! 2. Банско е признателно на Мацурев заради милионите субсидии и помощи които осигури на града ни. 3. Без Мацурев Кадев нямаше да е кмет. 4. Мацурев е умен, интелигентен, далновиден политик, които ЗНАЕ как да се прави политика (за разлика от едни други дето бяха заети да строят златни кенефи). 5. Без Мацурев в парламента Банско оставаме без представител на околията ни което ще е пагубно за туризма. Още??????
GosT публикува:
11 Октомври 2021 | 13:42
Във болницата на ПРЕГЛЕД ли е бил??? Няма да станеш НИКАКЪВ бре другарю, освен за РЕЗИЛ разбира се!!!
Цв. Цв.: публикува:
11 Октомври 2021 | 13:23
"Махнах Камбитков,махнах Мантофонеца,махнах и Котев...Остана най-убавия-АЗ!" Хай сега да видим повече ли ще гласуват за тебе?! Ами нали и ти си същия,та и по-гнусен! Скрийте се в миша дупка и не са показвайте никога повече!!!

Добавете Вашия коментар

TOP