Цветан Цветанов напуска политиката

06 Април 2021 | 14:26
5 коментара
Политика

Поредна драма след изненадващите за някои парламентарни избори на 4 април - Цветан Цветанов ще подаде оставка от председателския пост на партия „Републиканци за България“ и ще каже сiao-ciao на политиката завинаги.

Това твърдят източници от формацията на бившия вътрешен министър и бивш заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ пред anteni.bg. Цветановата партия претърпя чутовен провал на парламентарните избори, след като взе малко над 1 процент от гласовете въпреки хвърлените почти милион долара за предизборна кампания.

Особено комично бе представянето на Цветанов в бюрата в САЩ, където той получи точно 146 гласа. Както е известно, партията залагаше много на Америка преди вота.

Цветанов и неговият заместник и работодател Павел Вълнев направиха обиколка из Щатите, срещнаха се с няколко влиятелни фигури, дори има подозрения, че са повлияли на доклада на двамата американски сенатори, в който правителството на Борисов бе обвинено в корупция и натиск върху съда и медиите.

Отделно Цветанов разчиташе на имиджа на братя Вълневи да му помогнат да спечели много гласове от българската диаспора зад Океана. Спечели 146 гласа, което е под статистическата грешка. Очакванията са „Републиканци за България“ да продължи съществуването си, като неин шеф ще стане Павел Вълнев.

Добавени коментари

az публикува:
08 Април 2021 | 17:33
Със стари *урви нов бардак не се прави - народна мъдрост. Не може с провалени кметове дето народа ги е изхвърлил да тръгнеш напред да правиш партия. Ако беше взел нови лица , експерти , непознати и неопетнени от политиката , можеше и да прехвърли 4% , но с тия лица - НЕ
Стоян Минков публикува:
07 Април 2021 | 13:07
Който дава парата, той поръчва музиката! Кючехкинята Ц. Цветанов е като уморен кон!
poghi7u 08vrt60 публикува:
07 Април 2021 | 10:44
а сега пандела на крадците
Правилно решение! публикува:
06 Април 2021 | 21:26
ЗА ПРЪВ ПЪТ-ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ,КОЕТО ВЗЕ В УПРАВЛЕНСКАТА СИ КАРИЕРА! Не разбирам каква е играта на "приятеля". Може би-да "пробие" той,а зад него да застане отново Цв. Цв. и отново Камбитов,Икономов,Котев...
Хаха публикува:
06 Април 2021 | 17:29
Вън,вън,вън мръсна мутра-брадата!

Добавете Вашия коментар

TOP