Цвета Рангелова е кандидатът за кмет на Благоевград от ПП Възраждане

12 Септември 2023 | 11:47
5 коментара
Политика
Благоевград
Цвета Рангелова е кандидатът за кмет на Благоевград от ПП Възраждане
Цвета Рангелова е кандидатът за кмет на Благоевград, издигната от ПП „Възраждане“.

На официална пресконференция адвокат Рангелова бе представена от заместник-председателя на партията – Цончо Ганев. Ганев заяви, че кандидатурата на Рангелова е пределно ясна и „Възраждане“ издига една от най-силните си кандидатури и „един от стълбовете на партията“. Ганев каза, че от „Възраждане“ участват в местните избори, за да спечелят и всичко, което досега са обещали като партия, са го изпълнили.

„Предлагаме на Община Благоевград професионалист – за нас общината е важна, както и областта“, каза още Ганев. От партията ще участват със самостоятелна листа с кандидати за общински съветници, водач на която ще е Рангелова. В ОбС няма да влизаме в коалиции, така както не влизаме в коалиции в парламента, каза Ганев. Цвета Рангелова подчерта, че приоритетите в управленската ѝ програма като кандидат за кмет са изградени на база анкета сред хората в общината. „Чухме гласа на хората“, каза Рангелова. Тя набеляза и основните точки в програмата, която нарече „скромна“, защото е далеч от политическото говорене, а включва само проблемите, засегнати от хората. Сред тях са: Повече референдуми/ дебати за обществено значими проблеми; Ефективно използване на видеонаблюдението; Осигуряване на среда за равен достъп за хора с увреждания и майки с деца; Развитие на селата особено в сферата на транспорта; Решаване на ВиК проблемите в населените места; Осигуряване на средства от Общината за родителите, които купуват училищни униформи; Ангажиране на младежите в обществени дейности; Честване на националните празници в патриотичен дух; Отстраняване на проблема с липса на медицински кадри. Ганев уточни, че Рангелов ще е кандидатът за Благоевград, а за останалите 11 общини в Пиринско (от общо 14) ще бъдат издигнати също лица на „Възраждане“.

Кандидати няма да има за Сатовча, под въпрос е и община Симитли. Ако кандидат на „Възраждане“ не стигне до балотаж, партията може и да подкрепи някой кандидат от двойката на балотажа на „принципа на местните политики“ с цел по-добрият живот на хората. Според Ганев кандидат на ПП-ДБ няма да стигне до балотаж, защото партията няма електорална тежест. Ганев бе категоричен, че няма да подкрепят кандидати на ГЕРБ или ДПС. На въпрос на ИНФОМРЕЖА защо Рангелова се отказва от депутатската си кариера, кандидатът каза, че го прави не защото целта ѝ е да бъде депутат или кмет, а защото е влязла в политиката, за да помага без значение от кой пост./ ИНФОМРЕЖА

Добавени коментари

поп Нафърфорий публикува:
12 Септември 2023 | 22:47
Тази слива чука ли се?
Ванката,който търси строители! публикува:
12 Септември 2023 | 21:46
Бриндаки,кога ще качиш новината от събранието на ГЕРБ?
Gan40 публикува:
12 Септември 2023 | 20:08
Да видим, колко гласа ще се НАПАЗАРУВАТ*
Банско публикува:
12 Септември 2023 | 14:48
Браво,г-жо Рангелова!Доказахте се като по-голям мъж от бившите членове на Възраждане-Банско,които се гласяха да си дадат гласовете на Сдружение Бъдеще за Община Банско. Поздравления и успех!
Банско публикува:
12 Септември 2023 | 14:48
Браво,г-жо Рангелова!Доказахте се като по-голям мъж от бившите членове на Възраждане-Банско,които се гласяха да си дадат гласовете на Сдружение Бъдеще за Община Банско. Поздравления и успех!

Добавете Вашия коментар

TOP