Цвета Рангелова атакува кметския пост в Благоевград от ПП „Възраждане“. Между 7 и 8 ще са кандидатите за кмет на Благоевград

29 Май 2021 | 17:43
0 коментара
Общество

Адвокат Илко Стоянов стана първият партиен кандидат, който вчера подаде в Общинската избирателна комисия декларация, че ще участва в предстоящата надпревара за кметския пост в областния център от партия „Има такъв народ“. Преди него ОИК регистрира като независим кандидат бизнесдамата Людмила Костадинова, издигната от НПО и представила 2322 подписа на избиратели в нейна подкрепа, при необходими най-малко 2000.

Все още ОИК проверява имената и ЕГН-тата на благоевградчани, застанали зад кандидатурите на другите 2-ма независими кандидати за участие в частичните избори за кмет на община Благоевград на 27 юни 2021 г. – досегашния градоначалник Румен Томов, подкрепен от БСП, и експредседателя на ОбС Андон Тодоров, получил подкрепата на ГЕРБ, ВМРО и Партия на зелените. До вчера в Общинската избирателна комисия бяха регистрирани само инициативните комитети, които застанаха зад тях.

Сигурни кандидати ще са още Виктория Каракостова от „Демократична България” и общественикът Стефан Делиов, който днес се регистрира, но се оплака, че имал сериозни спънки да направи регистрация като независим кандидат, затова на предстоящите избори ще е предложение на „Ние, гражданите“.

Tова далеч не са всичките кандидати за кметове на Благоевград, защото до крайния срок 27 май документи за участие в предстоящите избори  подадоха още 3 партии и коалиции – „Обединена Социалдемокрация”, чиито документи бяха вкарани от пълномощника Aнтони Томанов, банкерката Елка Апостолова подаде документите на ПП „Движение България на гражданите“, а Мария Стефанова – на партия „Възраждане“.

Председателят на ДБГ Анна Бистричка вчера призна, че още няма партийно решение дали партията ще издига кандидат за кмет, защото имат още няколко дни за умуване – крайният срок за регистрация е 1 юни. Новината обаче дойде от „Възраждане“, откъдето съобщиха, че издигат за кмет на Благоевград адвокат Цвета Рангелова, която е председател на местната партийна структура и бивш общински съветник.

Tова означава, че претенденти за първото кресло в Благоевград ще бъдат 7-8  кандидати – значително по-малко от участвалите на последните редовни местни избори през 2019 г. 12 души.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP