Цвета Караянчева свиква Председателския съвет към НС заради първия случай на коронавирус в парламента

01 Април 2020 | 08:47
0 коментара
Политика

От 8.30 ч. ще се проведе Председателски съвет към Народното събрание. Съветът бе свикан от председателя на парламента Цвета Караянчева. На заседанието ще бъде обсъдена създалата се ситуация след първия случай на коронавирус сред депутатите в лицето на д-р Хасан Адемов от ДПС и предстоящото тестване на народните представители и администрацията за COVID-19, предаде агенция "Фокус".

 

По правилник на Председателски съвет трябва да присъстват председателят на парламента Цвета Караянчева, заместник-председателите на Народното събрание, председателите на парламентарните групи или упълномощени техни заместници.

По време на извънредното положение парламентът работи само по законопроекти и актове, свързани с него, а парламентарният контрол в този период се осъществява само с писмени отговори на въпроси и питания. За времето на извънредно положение пленарни заседания могат да се свикват от председателя на парламента, по искане на една пета от народните представители, на президента или на Министерски съвет.

От тази възможност се възползва председателят на парламента Цвета Караянчева, която насрочи заседание за 2 април 2020 г. На него трябваше да бъдат разгледани промените в Закона за държавния бюджет за 2020 г. и промените в Закона за енергетиката. Предвид създалата се ситуация отменени бяха и комисиите, които трябваше да разгледат проектите на първо четене днес.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP