"Цунами" от заразени с Омикрон заля цял свят, абсолютен рекорд на случаите

30 Декември 2021 | 15:44
0 коментара
Общество
Цунами от заразени с Омикрон заля цял свят, абсолютен рекорд на случаите

Предстоящо "Цунами" от заразени с коронавирус заради Омикрон ще блокира здравните системи на страните, предупреди Световната здравна организация .

Рекордният брой новозаразени по света отново помрачава новогодишните празници. А редица страни предприемат нови мерки.

Франция връща маските на открито от утре за всички лица над 11 години.

Изключение ще се прави за пътуващите в автомобил, колоездачите и велопедистите. Глобите за нарушители ще са по 135 евро. А близо 9000 полицаи ще следят за реда в новогодишната нощ.  

Испания намали периода на изолация от 10 на 7 дни за заразени с коронавирус, но без симптоми. А 7 дни ще е карантината за контактните. На този фон - властите в Италия премахнаха задължителната самоизолация за контактните лица, ако те са ваксинирани или са изкарали вируса през последните 120 дни. За последните седем дни близо 1 милион британци са дали положителни проби. 

Смята се, че 90% от новите заразявания в Англия вече се дължат на Омикрон. А в световен мащаб новите случаи са 6,55 милиона за 7 дни - това е най-високата цифра от началото на епидемията. 

В съседна Гърция пък заведенията вече затварят в полунощ, забранява се и музиката в тях. Всички обществени събития вече бяха отменен. 

Добавете Вашия коментар

TOP