ЦСКА ще играе в плейофите на Лигата на конференциите след победа в Дъблин

12 Август 2022 | 08:30
0 коментара
Спорт
ЦСКА ще играе в плейофите на Лигата на конференциите след победа в Дъблин

ЦСКА се доказа като голям евробоец! "Червените" спечелиха с 2:0 гостуването си на Сейнт Патрикс в Дъблин и продължават към плейофите на Лигата на конференциите. За пръв път български отбор обръща съперник в Европа след загуба у дома. Преди седмица тимът на Саша Илич загуби с 0:1 на "Българска армия".

 

В следващия кръг "червените" ще се изправят срещу Базел, който елиминира Брьондби след изпълнение на дузпи в реванша.

Домакините от Сейнт Патрикс бяха надъхани, окрилени от изненадващата победа в София, но в 12-ата минута Маурисио Гарсес вкара с глава след корнер и везните се изравниха.

Последваха здрави сблъсъци по терена, битка за всеки сантиметър и няколко опасни положения, по-добрите от които се откриха пред ирландците. В 71-вата и 76-ата минути те имаха златни шансове, но ЦСКА оцеля, а в 81-ата българите нанесоха удара си. Гарсес, който е героят на мача, бе задържан в наказателното поле и румънският рефер Хорай Фреснич даде дузпа. Иван Турицов вкара спокойно - 0:2.

До края властваха нервите, а след последния сигнал се стигна и до сблъсък на терена, като Брадли де Нойер от ЦСКА бе изгонен. Преди това имаше и удар по капитана на българския тим Юрген Матей, а треньорът Саша Илич опита да разтървава играчите и бе бесен от поведението на Де Нойер, който ще бъде наказан поне за единия сблъсък с Базел. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP