ЦСКА победи Славия под снежния ад

13 Февруари 2021 | 21:38
0 коментара
Спорт

ЦСКА спечели дербито на 17-ия кръг в Първа лига, след като надигра като гост Славия с 1:0 в столицата. Срещата между двата отбора се игра под обилен снеговалеж в квартал „Славия“, като преди първия съдийски сигнал и по време на двубоя домакините очертоха линиите, за да може мач в крайна сметка да има.

Възпитаниците на Александър Тарханов, които загубиха всичките си контроли от зимната пауза, имаха два шанса да поведат, но гредите спасиха армейците – първо, удар на Радослав Кирилов уцели страничния стълб на Густаво Бусато, а впоследствие Георги Вълчев се размина с попадение, след като се извиси след ъглов удар, но топката този път срещна напречната греда. Гостуващият състав поведе при първото си по-сериозно положение, когато Брадли Мазику намери Али Соу в наказателното поле между двама футболисти на домакините.

Гамбиецът овладя и преодоля технично излезлия страж на „белите“ Светослав Вуцов. До края на полувремето не паднаха нови голове, а след почивката битката бе още по-ожесточена при все по-увеличаващия се снеговалеж. В края на мача Славия опита на няколко пъти да изравни, но не намери целта, докато удар на Джером Синклер в продължението, който се отклони от играч на домакините, бе спасен от Вуцов.

В крайна сметка футболистите на Бруно Акрапович се поздравиха с ценен успех в първия кръг от подновяването на родния шампионат и се доближиха на три точки от лидера и шампион Лудогорец, който утре приема Етър в дебюта на Валдас Дамбраускас в първенството. Славия, от своя страна, остава предпоследен с 12 точки. В следващия кръг „белите“ гостуват на Берое, докато „червените“ са домакини на Черно море. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP