ЦСКА изпрати Петър Жеков с победа срещу Ботев Пловдив

19 Февруари 2023 | 07:53
0 коментара
Спорт
ЦСКА изпрати Петър Жеков с победа срещу Ботев Пловдив

ЦСКА изпрати Петър Жеков по пътя към вечността с победа срещу Ботев Пд. "Червените" се наложиха с 3:1 в мача между двата тима от 20-ия кръг на Първа лига. Легендарният голмайстор почина рано тази сутрин. Той беше почетен с минута мълчание от феновете, а футболистите излязоха със специални фланелки в негова чест.

 

За пръв път през сезона Сектор "Г" беше пълен. Организираните фенове на "червените" прекратиха бойкота още преди седмица, но това бе първият двубой на "Армията" за годината. Като цяло това със сигурност бе най-посетения домакински мач на ЦСКА от началото на първенството.

В 10-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Тобиас Хайнц центрира от корнер, Джонатан Линдсет отклони с глава към Назон, който опъна мрежата на Ботев. Четвърт час след това ЦСКА удвои аванса си. Брадли де Нойер нахлу по лявото крило, стигна почти до аутлинията, а след това върна ата към непокрития Дюкенс Назон. Нападателят шутира без забавяне и помощта на горната греда топката влетя във вратата на "жълто-черните" за втори път.

В заключителните секунди на първата част гостите намалиха изоставането си - Тодор Неделев центрира от лявото крило, а Енес Махмутович не се ориентира добре и не успя да изчисти топката, която се озова в краката на Николай Минков, който не сгреши отблизо.

Деветката Назон даде страхотна асистенция на Маурисио Гарсес за 3:1 в самото начало на второто полувреме и нататък лидерът не изпусна нещата от контрол. Към края на мача темпото на игра спадна и двата отбора рядко застрашаваха противниковите врати. За сметка на това в заключителните секунди Етоо настъпи лошо Матей и напусна преждевременно терена с втори жълт картон.

Тимът на Саша Илич е в серия от 7 победи и едно реми в последните си осем мача. И вече има 50 точки от 20 изиграни мача, с четири повече от втория Лудогорец (19 срещи). В неделя шампионите ще опитат да намалят това изоставане при домакинството си на Славия. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP