Цяла България е предупредена за 3 август

02 Август 2023 | 16:12
1 коментара
Любопитно
България
Цяла България е предупредена за 3 август
Оранжев код е в сила за 3 август за някои области на страната. Това са Пловдив, Ловеч, Русе, Ямбол, Стара Загора и Велико Търново. Там ще бъде горещо с максимални температури 39°-40°.

За останалата част на България предупреждението е в жълт цвят, като там живакът ще достигне до 35-38 градуса.

Днес след обяд през страната от запад на изток ще преминава атмосферно смущение. Ще се развива купеста, в отделни райони и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

Вятърът в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, в източните райони от страната ще остане от юг-югоизток. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще бъдат предимно между 32° и 37°, в София - около 32°.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

До полунощ на отделни места, главно в източните райони, все още превалява, но до сутринта облачността ще намалее до предимно ясно. Ще е почти тихо. Утре ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб южен, след обяд в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 35° и 40°. 

В планините времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°, на север от н. Калиакра 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
03 Август 2023 | 13:21
Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят. В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П., Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда, за 20 г управление.. провал.. дпс им би шута, но те още се надяват... всяко начало има и край.. и вашият дойде.. това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език, които са неграмотни половината съветници, които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината.. ЗА БЕДИ. О, ЗА КАРАФЕИЗ, ДЖАМА, ПАЧКАТА, ДЖЕКИ, АЙША Х. САБИХА П. - това са пиявици кърлежи които само смучат от програмите а ви хвърлят трохи

Добавете Вашия коментар

TOP