COVID обстановката се влошава: Строги забрани в Благоевградско

28 Януари 2022 | 13:43
0 коментара
Общество
COVID обстановката се влошава: Строги забрани в Благоевградско

Нови мерки обявиха и в област Благоевград

Прекратяват се всички екскурзии и туристически пътувания в страната. Участниците в олимпиади и състезания ще трябва да се тестват с бързи тестове за коронавирус, ако нямат документ за ваксинация, преболедуване или направено изследване. Задължително е спазването на дистанция от 1,5 метра и носена на маска.

Преустановяват се заниманията с деца в образователни центрове, а спортните събития ще се провеждат без публика. Непълнолетните лица ще могат да посещават търговските центрове тип МОЛ, кина, ресторанти, кафенета и други само с придружител след 20 часа. Препоръчва се на учениците от 1 до 4 клас да носят маски по време на учебните занятия. Дейността на пенсионерските клубове се преустановява, а казината, дискотеките, театрите, заведенията за хранене и развлечение ще работят на 50% от капацитета им и при спазване на изискването за „зелен сертификат“ и 1,5 метра разстояние между клиетните.
Работодателите и органите по назначаване да организират работния процес на служителите в дистанционна форма, където е възможно, като организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.

В административните и търговските обекти, които предоставят услуги на гражданите, трябва да се допуска само 1 човек на 3 кв. Метра разстояние. Преустановяват се музикалните фестивали и събори, а на пазарите и тържищата трябва да се създаде организация за еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв.м. и носене на защитна маска от работещите и посетителите.

Добавете Вашия коментар

TOP