COVID-19: Италия и Великобритания с рекорден брой новозаразени

24 Декември 2021 | 14:40
0 коментара
Общество
COVID-19: Италия и Великобритания с рекорден брой новозаразени

Отново черна статистика в Италия и Великобритания

На Острова близо 17 000 от пробите са с Омикрон
В Западна Европа продължават да поставят черни рекорди за най-много заразени с коронавирус. Във Великобритания отчетоха 119 800 нови случая за един ден. Рекорд беше поставен и в Италия – 41 000 новоинфектирани.

На Острова откриха, че близо 17 000 от положителните проби са на хора с новия вариант на вируса – Омикрон. На този фон броят на починалите не е много висок. Вчера бяха отчетени 147 фатални случая.

Доброто ваксинационно покритие и срещата с по-ранни варианти на коронавируса се считат за основните причини за по-малкото фатални случаи. Това даде на правителството увереността да не въведе допълнителни ограничения за Коледа. Здравният министър заяви, че до края на седмицата няма да се обявяват нови мерки.

„Трябва да си направим тест и да сме особено внимателни, когато посещаваме роднини от уязвимите групи. Знам, че ситуацията остава трудна, но за милиони семейства в цялата страна, надявам се и вярвам, че тази Коледа ще бъде по-добра от предишната. Ще можем да празнуваме с любимите хора и да си спомним тези, които вече не са сред нас”, призова премиерът на Великобритания Борис Джонсън

Добавете Вашия коментар

TOP