Цонев: Най-добрият вариант е 173 депутати да направят мнозинство. Това са евроатлантическите партии

04 Ноември 2022 | 08:50
0 коментара
Политика
Цонев: Най-добрият вариант е 173 депутати да направят мнозинство. Това са евроатлантическите партии

Ние настоявахме за машини за гласуване и продължаваме да сме поддръжници на машините, но не тези. Никога не сме искали тези устройства. С тях гласуват само за Мадуро във Венецуела. Никъде другаде точно тези не се използват.

Така Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на ДПС, коментира в ефира на Нова телевизия желанието на Движението да се върнат хартиените бюлетини.

„Нашите избиратели свикнаха с машините. На всички избори с машини повишаваме резултата си. В Турция резултатът също е блестящ”, отчете Цонев. Той обаче посочи, че специалисти им обяснили, че софтуерът на устройствата лесно се манипулира: „И ни показаха нагледно как може да се манипулира преброяването”, посочи още депутатът.

Според Цонев от ДПС са били най-потърпевши от невалидните бюлетини, затова и държали на машинния вот. „Ние ще продължим да искаме устройства, които броят бюлетините и връщат невалидните от тях”, коментира той.

 

На въпрос дали ще подкрепят кабинет на ГЕРБ, Йордан Цонев заяви, че не са водили никакви разговори, освен с г-н Паси и г-н Плевнелиев. "За да се говори за подкрепа, трябва да има конкретни разговори - тогава нашата партия отговаря с да или с не", обясни Йордан Цонев.

Ние разбрахме добре посланието на избирателите и на нашите, и на останалите. Избирателите са категорични, че на дават на никого самостоятелно да управлява.

Ние ще водим конструктивен диалог, ако ни поканят официално на разговори - ние ще отидем. Неофициална подкрепа няма да дадем на никого. Първите два мандата, ако не се реализират, то третия си го представям като кризисен кабинет. Ние искаме да има кабинет. Ако има мнозинство и съгласие, обясни Йордан Цонев и бе категоричен, че те няма да поставят условия.

Най-добрият вариант е 173 депутати да направят мнозинство, това са партиите, които заявяват, че са евроатлантически, каза той.

С инструментите на НАТО могат да се подсигури сигурността на страната, а с инструментите на ЕС да се решат икономическите ни проблеми, обясни Цонев.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP