Coca-Cola махна етикетите с послание за света

14 Юли 2015 | 14:55
0 коментара
Общество
Coca-Cola махна етикетите с послание за света

Този месец в страните от Близкия изток Coca-Cola ще продава бутилки и кенчета с напитката си без етикети, за да отправи силно послание към хората, пише "Хъфингтън пост".

В свещения месец Рамадан гигантът за безалкохолни напитки махна етикетите, отправяйки послание, че те са за бутилките, а не за хората. Кампанията цели да повиши информираността на света за предразсъдъците и стереотипите.

Кенчетата остават в емблематичните за марката цветове, но остават без етикети. "В Близкия изток, който е регион с над 200 националности и още по-голям брой етикети, разделящи хората, тези кенчета на Coca-Cola изпращат мощно послание, че свят без етикети е свят без различия. И че по същество всички ние сме еднакви – всички сме хора", обяснява в съобщение, агенцията, стояща зад кампанията, цитирана от AdWeek.

Като част от кампанията Coca-Cola кани група непознати мъже на вечеря в тъмна стая. Когато запалват светлините, те виждат колко погрешни са били предположенията им за това с кого вечерят. Авторите на идеята се надяват видеото е да насърчи хората да прекарат повече време, за да опознаят другия, преди да му лепнат някакъв етикет и да правят преценки. /БГНЕС

Снимка:www.capital.bg

Добавете Вашия коментар

TOP