ЦЛТРДБ и Sofia Graffiti Tour с покана към жители и гости на Благоевград

02 Февруари 2024 | 10:43
0 коментара
Култура
Благоевград
ЦЛТРДБ и Sofia Graffiti Tour с покана към жители и гости на Благоевград

ЦЛТРДБ – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Sofia Graffiti Tour канят гражданите на Благоевград на представяне на книгата SOFIA URBAN ART.

 SOFIA URBAN ART събира историята на графитите в българската столица от 90-те до днес. Книгата е дело на Sofia Graffiti Tour и проследява пътя от експерименталните и протестни надписи през първите „бомби“ и „бума“ след 2000 година до големите стенописи и превръщането на графитите в неизменна част от съвременната градска култура.

 В 256 страници, облечени в твърди корици и автентичен дизайн, чрез снимки, документални материали, интервюта и статии, SOFIA URBAN ART проследява вълнуващото развитие на графити сцената в София в три отделни десетилетия.

В книгата ще откриете над 600 архивни кадри, интервюта с градски легенди като Nasimo, Ndoe, Vapsky, Destructive Creation, еmircA, 140 ideas, More, Jay63 и други.

 Заедно с ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград каним всички ценители на графити изкуството на представянето на първата книга посветена на историята и развитието на тази субкултура в българската столица от 90-те години до днес.

На представянето авторите на книгата ще разкажат за процеса по създаването и ще представят акценти от съдържанието.

 Дата: 09.02.2024 (петък), 18:30 часа

 Място: Зала 3 на ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (Младежкият дом в Благоевград)

Добавете Вашия коментар

TOP