Цистерна се взриви на натоварен път в Болоня! 7 български ученици са сред ранените

07 Август 2018 | 00:22
0 коментара
Общество

Най-малко двама души загинаха и около 70 са ранени при експлозията на цистерна с гориво на околовръстното шосе в италианския град Болоня, близо до летището.

Цистерната се е взривила след катастрофа с камион.

14 души са в тежко състояние.

Разрушена е част от моста на пътя, където е станал взривът. Избухналият пожар е довел до експлозии на коли на паркинг в близост до катастрофата.

Много от ранените са пострадали от отломки и парчета стъкла от счупени прозорци на съседни сгради.

Седем ученици от професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в град Силистра са се оказали в района на катастрофата. По-голямата част от тях са с леки наранявания, съобщиха от българското външно министерство.„

Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници от учебното заведение, които са на практика във фирма в Италия. Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ВЗРИВА

По информация на директора на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите вече са изписани. По-късно тази вечер или утре сутрин се очаква да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е пострадал един ученик, който е с наранявания в областта на долните крайници  без опасност за живота.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските младежи заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието на учениците. Установен е контакт с родителите на децата.

Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици.  Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на Генералното консулство:  00393337826043.

Експлозията и последвалият пожар са наложили затваряне на пътен възел между две магистрали северно от Болоня, свързващ Северна Италия с Адриатическото крайбрежие, съобщи БТА. 

Експлозия в Ливърпул срина сграда

 

 

Italian police say a major explosion of a tanker occurred after an accident on a highway near Bologna, Italy, leaving a crater in the elevated highway.

ANZA and La Stampa news outlets report dozens have been injured.

6

В социалните мрежи първоначално се появиха съобщения за мощна експлозия до летището в Болоня. Публикувани бяха и снимки, на които се вижда огромно кълбо огън и черен пушек. Представители на летището обаче заявиха, че то продължава да работи нормално.

 

Добавете Вашия коментар

TOP