ЦИК определи състава на РИК - Благоевград за предстоящите парламентарни избори

03 Февруари 2017 | 08:30
0 коментара
Общество

Ясен е съставът на Районната избирателна комисия в Благоевград за предстоящите предсрочни парламентарни избори, насрочени за 26 март 2017 година.

Припомняме, че на консултация при областния управител Бисер Михайлов, проведени  на 29 януари, представителите на парламентарно представените партии и коалиции не се споразумяха. В ябълка на раздора тогава се превърна едното зам.-председателско място. За него претенции предявиха от Реформаторския блок и Обединените патриоти. До консенсус не се достигна и определянето състава на РИК премина в правомощията на Централната избирателна комисия.

Със свое решение от вчера ЦИК назначи 17 членен състав на Районната избирателна комисия в Първи изборен район – Благоевградски за предстоящите избори.

Председател ще бъде Мартин Бусаров от ГЕРБ. Заместник-председателските места ще се заемат от Йордан Симонски от БСП и Георги Мавродиев от РБ. За секретар е назначен Бехра Осман от ДПС.

Членовете на РИК Благоевград са: Елена Панчева, Димитър Колев, Весела Цонкова-Стоянова, Маргарита Тодорова, Антоанета Богданова, Мария Стойнева, Илия Милев, Мустафа Сирачки, Елена Димитрова, Вилислав Балев, Изабела Божилова, Янко Иванов, Йорданка Борисова.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си от утре - 4 февруари 2017 г.

Решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Добавете Вашия коментар

TOP