Чужденци плуваха в едно от Седемте рилски езера

16 Юли 2023 | 14:32
1 коментара
Общество
България
Чужденци плуваха в едно от Седемте рилски езера

Чужденци се изкъпаха във водите на едно от Седемте рилски езера. Това твърди жена, която споделя и кадри, запечатали нарушението. Дая К. споделя, че видяла група, които плували в езерото "Бъбрека". Жената разказва, че е направила забележка на хората, но те заявили,че знаят и продължили с действията си.

На снимка, споделена от жената, се вижда фигура в красивото езеро и няколко други лица, които са непосредствено до брега. Дая К. твърди, че въпросните били рускоговорящи. Вижте целия разказ на жената:

"Рускоговорящи се къпят в езерото “Бъбрека”. Не мога да опиша колко възмутена съм от гледката. Обясних им, че е забранено и те ми отвърнаха, че знаят и въпреки това продължиха да се събличат нагло пред мен, след което започнаха да плуват без никакво угризение!"

 

Жената, споделила за случая, твърди, че е сигнализирала за видяното. Случката буди вълна от отрицателни реакции в социалната мрежа Facebook.

"Ами ако имаше кой да ги глоби, нямаше да влезнат да плуват в езерото", пише Дани Д.

"Няма значение с каква националност са. Не спазват правилата и не пазят природата, което е тъжно...по-важни са селфитата, снимките и видеото, с които да се хвалят "къде са били"," пише Десислава Л.

 

"Няма ли табела с текст и знак на вниманието на туристите, че е забранено?", чуди се Златка.

Въпреки строгите забрани за къпане в защитените Рилски езера подобни инциденти не са рядкост. В средата на месец юли 2021 година млади туристи отново бяха заснети да се къпят – тогава в езерото "Бъбрека".

Глобата за нарушители на забраната за къпане в езерата е от 500 до 5000 лв.

Добавени коментари

Не ме брига публикува:
16 Юли 2023 | 17:41
Укри! На тези нагли същества всичко на всякъде им е позволено.

Добавете Вашия коментар

TOP