ЧУДО! Мъж вдига църква в Югозапада след пророчески сън

11 Септември 2023 | 16:39
4 коментара
Общество
Кюстендил
ЧУДО! Мъж вдига църква в Югозапада след пророчески сън

Чудо в Дупница 

Собственик на фитнес иска да върне вярата в Бога в най-големия квартал в града 

Мъж вдига църква с двете си ръце след пророчески сън в Дупница! Една сутрин Юли Кишкин се събужда с натрапчива мисъл в главата си. Не помни в детайли какво е изживял, докато спи, но е сигурен, че в квартал "Бистрица" трябва да се вдигне Божий дом.

"Помня, че се ръкувах с един човек, който ми се усмихваше. По-късно се оказа, че този човек е в управата на общината и действително помогна. Имаме пълно съдействие за документите", разказва пред "България Днес" Кишкин.

 

Кишкин не се отказва въпреки трудностите
Кишкин не се отказва въпреки трудностите

 

Юли е собственик на фитнес зала, която се намира в кв. "Бистрица". Това е едно от най-оживените места в града и няма нито един храм, в който хората да запалят свещ и да се помолят. В комплекса живеят над 15 хил. човека. Най-близката църква е в центъра на града и няма удобен транспорт до нея, а такситата взимат по 4 лв. в посока.

 

Работата кипи с пълна сила
Работата кипи с пълна сила

 

"Мъчно ми е най-вече за възрастните. Те имат нужда от това. Нещо друго, което виждам, е, че хората са се обезверили. Вярвам, че когато камбаните забият в квартала и вярата им ще се върне. Мечта ми е да се събудя сутрин и да чуя камбанен звън. Няма да се откажа! Аз съм християнин и съм дал дума, а думата на Юли Кишкин на две не става", категоричен е благодетелят.

 

Свети Мина ще пази Божия дом
Свети Мина ще пази Божия дом

 

Дупничанинът е човек на действията, затова запретва ръкави и започва да работи по въпроса. Загърбва всички свои проекти и се отдава изцяло на каузата. Жители на кюстендилско село му подаряват готов проект за храм. След няколко срещи с кмета на общината инж. Методи Чимев общински съветници гласуват да се даде безвъзмездно общински имот в центъра на най-многолюдния квартал. От общинска администрация помагат и с документацията за строежа. Кишкин успява да събере най-добрата бригада от живущите наоколо, като в момента 7-8 момчета му помагат с градежа.

"Ще работим качествено, без да се бърза. Ще работим като хората и за хората. Искам всичко да е както трябва, за да изградим едни здрави основи. Така ще построим църквата - с много труд, усилия и вяра! Няма да лъжа, не е лесно, но за мен светостта е в правилните постъпки. Силата и смелостта се крият в това да застанеш зад думите и принципите си и когато си започнал някаква кауза да не се отказваш", убеден е Кишкин.

 

Момчетата напредват в градежа
Момчетата напредват в градежа

 

Църквата ще носи името на свети Мина, който е смятан за чудотворец и покровител на семейството.

"Бяхме избрали седем имена на светци, като теглихме на три пъти листчета с имената. И трите пъти излезе името на св. Мина. Храмът ще се казва на негово име", споделя архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

След полагане на основния камък на храма е организирана дарителска кампания. В момента за начинанието са събрани около 70 000 лв., а Юли Кишкин обясни, че от тези пари ще се харчи само в краен случай, останалото ще е на доброволни начала от миряни и приятели. Всеки, който желае, може да подкрепи каузата с доброволен труд на място или да дари на:

IBAN: BG23STSA93000029872669

BIC: STSABGSF

Титуляр: Храм "Св. Мина"

Добавени коментари

Toni публикува:
12 Септември 2023 | 12:41
Браво, да ви помага и Господ и всички, които вярват, че ще има добро в държавата. Не пускайте грозни коментари, защото каузата е благородна.
Сашо публикува:
12 Септември 2023 | 12:28
Това е другата страна на монетата в нашата държавица. И е по-хубаво да виждаме, четем и чуваме за такива неща. Иначе само лошата страна - по цял ден гледаме политиците, които жадуват за власт. И сега покрай избори става отвратително.
Nasko публикува:
12 Септември 2023 | 01:25
Koi si te be gost li prost li si Kak be vednaga reshi Kade she otidat parite Ti parvo poznavash li choveka koito se e zahvanal da pravi tozi proekt a shamanduro garbava Ebahti zlite Hora bratche Choveka pravi carkva toi s negovite umreli komentari ebahti smeshnika bate
Gost публикува:
11 Септември 2023 | 18:48
Жалко, че парите ще отидат на вятъра, да ги беше дал някъде на семейство..

Добавете Вашия коментар

TOP