Чудесата нямат край! Водата на Ванга в Рупите ни прави столетници

31 Октомври 2017 | 16:39
0 коментара
Любопитно

Пророчицата се зареждала от изворите в Рупите

С нея трябва да се къпем, не да се пие, казва проф. Игнатов

Вода от Рупите ни прави столетници.

Ванга е знаела за това и по тази причина се е заселила до минералните извори в околността, предполагат учени, пише „България днес”.

Водата от Рупите не бива да се пие, тя трябва да се ползва за къпане.

Това става ясно от изследвания на проф. Игнат Игнатов, който е почетен доктор в Европейската академия за естествени науки на Германия. От 1996 г. той е създател, собственик и директор на Научноизследователския център по медицинска биофизика.

"Водата в Рупите съдържа минерали, които са извън нормата, затова те не могат да се пият. По наредба номер 14 на МОСВ за минералните води се надвишава стойността на бикарбонатните йони и други елементи. Но водата от Рупите изчиства на всякакво ниво организма и е полезно да се потапяме в нея", обяснява проф. Игнатов.

Като влезе в басейн с подобен тип вода, човешкият организъм се зарежда с отрицателни йони, това, което и Ванга съветва да правим - подобно е на зареждането, когато ходиш бос. При тези високи температури се подобрява храненето на тялото с кръв, както и метаболизмът. Така човек получава допълнителна енергия", смята физикът. Освен това в човешкото тяло 20% е кожа и според Игнатов така си помагаме и при наличие на сериозни кожни проблеми.

"Винаги съм се чудил, когато ходя на Рупите, защо точно там има строматолити (слоести варовикови образувания от натрупани отлагания от микроорганизми - б.а.)? А и защо точно там Ванга е провеждала своите сеанси и е била пророчица номер едно за България. Тя се е зареждала от водите там, а и нищо чудно животът да се е зародил в Рупите и Ванга да е видяла нещо, което ние все още не сме открили", смята Игнатов.

Строматолити има и в Белослав, както и в Гренландия, Австралия и Африка. Това са зони, в които се счита, че се е зародил животът.

"Но в Рупите те са далеч по-млади като възраст. Това не означава, че ние всичко сме изследвали, може Ванга да е права, че Рупите са създадени преди милиони години", казва Игнатов.

Според доктора недооценяваме уникалните минерални и планински извори. Едните са ценни със съдържанието си на калций и натрий, полезни за нервната система. Другите са богати на желязо и затова имат антиоксидантен ефект.

Ето защо задължителната дневна дажба за човек е по половин литър минерална и планинска вода, за да може да се усвоят всички елементи. Това е и оптималното количество. Има теории, които задължават да пием по 2-3 литра, но според доктора това зависи от нуждите на организма, от физическото натоварване, климата. Ако някои се затрудняват да смесват пропорциите, то нека да редуват месец минерална, месец планинска или трапезна вода.


Професорът е сред тримата най-сериозни изследователи в света на този метод. Най-добра за живота е тази вода, която взаимодейства с калция. Следва планинската, а после - чешмяната. Най-богата е планинската вода от Девин, следвана от Хисар и Горна баня.

Знае се, че от ледената организмът губи енергия, докато я усвои. Затова оптималната температура е около двайсетина градуса.

Всяка вода съхранявайте до плюс 10 градуса.

Добавете Вашия коментар

TOP