Чудесата нямат край! След Ирена Кръстева, Чудовището и Ел Чапо запазват своя марка

17 Юли 2015 | 10:04
0 коментара
Общество
Чудесата нямат край! След Ирена Кръстева, Чудовището и Ел Чапо запазват своя марка

Тото Риина - Чудовището

Чудесата нямат край! След като стана ясно, че българите ще са най-богатите хора на Земята към 30.12.2015 г., гръмна нова сензация: италианските мафиоти вече се учат от българските бизнесмени и политици. Новинарската мълния разцепи световния информационен небосклон: Тото Риина последвал почина на бизнес дамата от България Ирена Кръстева и подал документи в патентното ведомство на Италия да запази марката "коза ностра".


Ти да видиш! След месец, колкото е срока ведомството да се запознае и утвърди документите, гранде мафиозо на Италия ще притежава "коза ностра" и никой няма да има право да ползва словосъчетанието без негово разрешение. Говори се, че адвокатите на Риина са прибавили в прошението и думичката "мафия". Това неминуемо ще се отрази на световния медиен бизнес, филмовага индустрия, както и върху работата на правоохранителните органи. Очаква се всеки момент някой да запази и "организирана престъпна група" и цялата битка с бандюгите ще отиде по дяволите. Поне в словесно отношение.

Припомняме, че дружеството „Пресмаркет“ ЕООД, собственост на "Нова българска медийна група холдинг" АД и управлявано от майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева, е поискало да запази словната марка „кой“. В това може да се увери всеки щом влезе в онлайн регистъра към Патентно ведомство. Заявката е от 30 април 2015 г. и е в няколко класа, свързани с медии, разпространение, заснемане на филми и др.

Справка в регистъра на Патентно ведомство показва, че заявката е за „словна марка“. А това означава, че ако ведомството одобри подадената заявка никой друг извън семейството на Пеевски няма да може да използва думата. Става си тяхна. Като десетките имоти, фирми и милиони. Предприетата стъпка е опит Пеевски и семейството му да се избавят от досадното им свързване с #Кой. Самото понятие пък възникна по време на протестите срещу назначаването на депутата от ДПС за шеф на ДАНС през 2013г. От тогава хаш-тагът #Кой се превърна в синоним на мафиотски връзки, зависимости и назначения на тъмно в държавата. Кръгът Кой пък стана нарицателно за задкулисно и мафиотизирано управление.

 

Италия - България. Чудесна комбинация. Тя обаче не е от вчера. Челният опит винаги е бил приоритет за големите в "бизнеса".

 

Така например през 2011 г. Тото Риина организира протестни действия от затвора. Но не за някакви си битови придобивки. Не. Риина поиска социална справедливост, по-ниски банкови лихви и оставка на премиера. Освен това Риина заплаши, че ще блокира митниците и най-вече пристанището в Неапол в знак на протест срещу контрабандата. Някои медии пуснаха рекламни карета за кампанията на боса, които, разбира се, били надлежно платени.

Ще поясня. Салваторе Риина е големият сицилиански бос, известен с прякора Чудовището, заради феноменалната си жестокост. Риина излежава доживотна присъда за рекет, изнудване, пране на пари и за убийствата на прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино.

Опитът на Риина не само намира добра почва у нас, но тук той е приложен по новаторски начин. През юни 2014 г. бе ударена четвъртата банка в страната с цел да не се връщат стотици милиони дългове и да се срине валутния борд. Също и за заграбване на активите на банката - фирми и предприятия за няколко милиарда. Чак такива удари и мафията не си е позволявала. По-късно тези, които участваха в метежа, организираха рекламна кампания от името на "Булгартабак" срещу цигарената контрабанда. Риина срещу контрабандата в Италия - "Булгартабак" срещу контрабандата на цигари в България. Не е ли затрогващо?

Хоакин "Ел Чапо" Гусман


Но това не е всичко. Само преди часове долетя новината, че един от най-големите мексикански наркобарони, Хоакин "Ел Чапо" Гусман, който избяга от затвора преди дни, поискал от Патентните агенции на Мексико и САЩ да му запазят думите "наркокартел" и "Синалоа". Ако това стане, а няма причина да не стане, оттук насетне ще го наричаме бизнесмен, собственик на фирма, а не бос на картела Синалоа. В Мексико Синалоа е нещо като #Кой в България.

Коза ностра, Синалоа и #Кой. Разбирате ли сега, защо сме на световно ниво и в световните новини. Заради Кой. Но ще ни го отнемат и ще осиротеем. А можеше да изписваме Делян "Ел Кой" Пеевски, което е доста романтично. Но свърши. Както бе казал някога Илия Павлов: "Гущерът си отряза опашката".

 

Калоян Станоев

П.П. Дължа пояснение за споменаването в увода, че българите ще станат най-богатите в света до няколко месеца. Точно така, няма майтап. Това показва статистиката на спечелилите хиляди и милиони от залялите ни като придошлия Нил лотарии. Купувайте билетчета, братя и сестри, но най-вече безработни и пенсионери и ще разбогатеете. А босовете - ел булгаро - като едни самаряни, ще наливат ли наливат пари в игрите на късмета. Щото обичат хората и са филантропи. Затова ще помогнем и на гърците - що да не помогнем. Пари като шума... На прост народ му дай лотарии и алчни политици да го управляват и му гледай сеира.

Източник: Фрогнюз

Добавете Вашия коментар

TOP