ЧСИ разпродава механа, къща и апартаменти на две известни фамилии от Банско

26 Септември 2018 | 09:58
0 коментара
Общество

За шести пореден път съдия-изпълнител слага на тезгяха механата на Райна и Верен Чучулайни в Банско. Цената на едноименната механа, която се намира в центъра на града, на улица „Яне Сандански“, е паднала над два пъти от първоначалната публична продан преди около пет години, когато имотът бе обявен за близо 220 хил. лева, сега тя е изчислена на 93 305,25 лева.

Освен механата обект на публична продан  вече са и притежаваните от Верен Чучулайн 1/2 идеални части от два апартамента на къщата с площ от по 78 кв.м, както и 349 кв.м от парцела. Имотите са оценени на обща стойност от 70 154 лева, като цената на първия апартамент е 20 360 лв., на втория – 27 154 лв., а на парцела – 22 640 лв.

За девети пореден път на тезгяха е и 1/2 от семейната къща на известната фамилия Дурчови от Банско. Обявената начална цена на имота е паднала с близо 10 хил. лева от последната публична продан преди няколко месеца и сега е в размер на 123 976 лв., а през юли тази година тя беше 132 480 лв.

Къщата е в ръцете на съдия-изпълнител заради огромни задължения към кредитори и банкови институции на един от съсобствениците на имота – Александър Дурчов, който в началото на миналата година бе обвинен за умишлен банкрут на фирмата му „Стражите“ ЕООД и неизпълнение на съдебно решение.

За няколко години цената на имота е паднала почти двойно. През април месец на 2014 година домът му е обявен за публична продан с първоначална цена от 209 352 лв. Две години по-късно, през април на 2016 г., къщата отново е сложена на тезгяха, но с цена от 160 356 лв. Сега тя вече е паднала до 123 хил. лева. Публичната продан ще продължи до 25 октомври.

Според местни до публичната продан на къщата се стигнало именно заради огромните задължения на обявеното в несъстоятелност дружество на Дурчов „Стражите“ ЕООД. В момента то е в ръцете на синдик, а цялото му имущество е обявено на публична продан.

Миналата година Районна прокуратура – Разлог повдигна срещу Александър Дурчов обвинение за престъпления против правосъдието и кредиторите. Той бе обвинен, че в качеството му на управител на дружество „Стражите” ЕООД, обявено в несъстоятелност, е предприел действия, с които е причинил щети на кредиторите в особено големи размери, представляващи особено тежък случай. Общият размер на задълженията възлиза на 1 399 289.96 лв. Дурчов бе обвинен още и за неизпълнение на съдебно решение. Обвинението е за неизплатени трудови възнаграждения и обезщетения на работници и служители на дружеството, възлизащи общо на 38 810.82 лв. Делото все още не е приключило.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP